Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO World’ Largest Lesson: Lecții pe tematica obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

Publicat

La Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” din municipiul Blaj s-au desfășurat în această perioadă lecții pe tematica obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile. Acestea au fost susținute de 12 cadre didactice, fiind implicați în total 262 de elevi.

Prin Rezoluția Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU) din data de 25 septembrie 2015 a fost aprobată Agenda pentru Dezvoltare Durabilă pentru anul 2030, aplicabilă începând cu 1 ianuarie 1916. În Agendă sunt cuprinse 17 obiective mondiale precum și 169 de ținte ale dezvoltării durabile pentru următorii 15 ani, acoperind domenii de importanță critică pentru umanitate și panetă: oamenii, planeta, prosperitatea, pacea, parteneriatul.

Pentru promovarea înțelegerii de către elevi a obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile, s-a desfășurat, cu susținerea UNESCO, inițiativa Project Everyone în parteneriat cu UNICEF, având titlul „World’s Largest Lesson”, constând în organizarea, în unitățile de învățământ, a uneia sau mai multe lecții pe tematica acestor obiective, în perioada 18-22 septembrie 2017.

La Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” din municipiul Blaj, condusă de director prof. dr. Alina Maria Dulău și dir. adj. prof. înv. pr. Mirela Bălău, s-au desfășurat în această perioadă lecții pe tematica obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile. Lecțiile au fost susținute de 12 cadre didactice, în care au fost implicați 262 de elevi, fiind atinse obiectivele: O3 (7 lecții), O4 (1 lecție), O13 (3 lecții), O14 (1 lecție).

Scopul abordării dezvoltării durabile este îmbunătățirea continuă a calității vieții și a bunăstării generațiilor prezente și viitoare, printr-o abordare integrată între dezvoltarea economică, protecția mediului și justiție socială. Atingerea obiectivelor dezvoltării durabile nu se poate realiza fără o schimbare de mentalitate a oamenilor și fără comunități capabile să utilizeze resursele în mod rațional și eficient.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax