Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de elevi şi preşcolari din Alba au primit cadouri din partea organizaţiei Crucea Roşie. Au fost achiziţionate cu sprijinul oamenilor din comunitate

Publicat

IMG_4890 Pentru a încuraja şi susţine integrarea copiilor în sistemul de învăţământ, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a oferit cadouri şcolarilor şi preşcolarilor care provin din familii cu venituri reduse, dar care s-au evidenţiat printr-o implicare deosebită la şcoală, în pofida lipsurilor materiale.

“Pentru că avem convingerea că orice copil are dreptul la educaţie, indiferent de etnie, statut social sau regiunea de care aparţine, organizaţia noastră a lansat în urmă cu patru ani campania – Si cei defavorizaţi au dreptul la educaţie – destinată ajutorării cu rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente a elevilor şi preşcolarilor care necesită sprijin în acest sens, ca urmare a neajunsurilor de ordin socio-material.

Departamentul social al organizaţiei a selectat 35 copii din 16 familii nevoiaşe din localităţi precum Alba Iulia, Sebeş, Tibru, Vintu de Jos, Şibot, Berghin, Zlatna şi Ocna Mureş. Toţi copiii au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, demonstrând că neajunsurile, problemele medicale personale sau ale familiei, lipsa unor condiţii decente de trai, nu i-au împiedicat să fie perseverenţi şi preocupaţi de educaţia lor”, au transmis reprezentanţii organizaţiei Crucea Roşie Filiala Alba.

IMG_4857 Cadourile, realizate si distribuite cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii, au constat în ghiozdane dotate complet cu rechizite (caiete de diferite tipuri si dimensiuni, penar, pixuri, creioane, stilouri, creioane colorate, carioci, radiere, liniare, ascutitoare, acuarele, pensule, bloc de desen, trusa de geometrie), articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, precum şi pachete cu alimente a câte 12 kg fiecare.

 

IMG_4872 Persoanele interesate pot contribui în continuare prin donarea de alimente în cadrul programului Banca de Alimente, dar şi la urnele de colectă fonduri existente în magazinele partenere.

“Având în vedere faptul că organizaţia noastră nu este finanţată de la bugetul de stat, majoritatea proiectelor şi programelor Filialei de Cruce Roşie Alba se desfăşoară în baza sprijinului direct al populaţiei (donaţii în urne de colectă fonduri, sponsorizări, donaţii de alimente) sau indirect, prin apelarea la serviciile oferite de organizaţia noastră.

Vă mulţumim tuturor pentru că ne sunteţi alături şi vă garantăm că sprijinul dumneavoastră de astăzi va aduce speranţă şi ajutor mâine.

Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică”, spune directorul Filialei Alba, Adrian Ionel Duşa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax