Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Armatei Române, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Vezi evenimentele

Publicat

14În cadrul proiectului „Ziua Armatei în şcoli”, un număr de 20 de elevi vor lua parte, în perioada 17-25 octombrie , la solicitatea Birourilor Informare Recrutare din Vâlcea, Arad, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj, Satu Mare, Mureş, Maramureş şi Alba, la activităţi de promovare a învăţământului liceal militar şi de consiliere pentru cei care aleg să urmeze colegiul militar. Apoi, ca în fiecare an, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” va participa la amplele manifestări ce se vor desfăşura la Carei, astfel: 18 elevi vor face parte din blocul de defilare, 12 elevi – membri ai formaţiilor de dansuri medievale, 4 solişti de muzică folk, membrii ai formaţiei CODEX, 10 elevi ce vor aprinde candele la ansamblul monumental şi 5 elevi ce vor participa la atelierul de pictură.

Luni, 24 octombrie, pe platoul din incinta colegiului, va avea loc activitatea de citire a mesajelor primite cu ocazia Zilei Armatei României, urmată de festivitatea de premiere a celor mai buni elevi la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie din cadrul ,,Cupei 25 Octombrie”.

La Alba Iulia, în Cimitirul Eroilor, marţi, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, va avea loc Ceremonialul depunerii jerbelor şi coroanelor de flori.

„Şi pentru <micii generali> ai Armatei Române, elevii colegiului militar albaiulian, data de 25 octombrie reprezintă un prilej de sărbătoare. În sufletele noastre este şi va rămâne mereu, ziua în care ţara îşi venerează armata şi pe cei care se află în slujba ei, reprezentând o emblemă a independenţei şi a suveranităţii naţionale”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax