Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Ziua Europeană a Limbilor vorbite, sărbătorită de elevii de la Liceul Teoretic din Teiuș. Jocuri de rol, cântece și poezii

Publicat

DSCN2639 Ziua Europeană a limbilor vorbite a fost sărbătorită și de elevii claselor I-XII de la Liceul Teoretic Teiuș, precum și de cadrele didactice și comunitatea locală. Aceștia au desfășurat câteva activități în perioada 18-26 septembrie în scopul de a sublinia importanța învățării limbilor străine, a sporirii numărului de limbi străine învățate pentru a întări multilingvismul și înțelegerea interculturală.

Obiectivele acestui proiect au fost de a promova bogăția lingvistică și culturală a Europei, o bogăție care trebuie păstrată și cultivată, de a încuraja învăţarea pe tot parcursul vieţii, atât în şcoală, cât şi în afara ei, cu scopul de a studia, dar şi pentru nevoi profesionale. De asemenea, mobilitatea, pentru simpla plăcere de a învăţa sau pentru schimburi intraculturale și motivarea folosirii resurselor infodocumentare multilingvistice (dicţionare, ghiduri de conversaţii, cărţi tipărite în alte limbi etc.) a făcut parte din obiectivele proiectului.

Printre activităţile desfăşurate s-au numărat prezentarea site-ului European Day of Languages/Journee europeenne des langue, concursul „Spune <Te iubesc>” în cât mai multe limbi folosind resursele infodocumentare din CDI, descoperirea modalităţilor de învăţare a limbilor străine, prezentări Power Point despre diversitatea limbilor în Europa, realizarea de stickere (steagul ţării + „Buna ziua” în limba respectivă), reprezentarea limbilor străine studiate in şcoală franceză/engleză într-un mod inedit (mascote, colaje, jocuri de rol, cântece, poezii etc.).

De asemenea, au fost organizate sesiuni de comunicări: „Plurilingvism şi multilingvism european”, „Să vorbim în cât mai multe limbi europene: italiană, spaniolă, maghiară, croată, sârbă, engleză, franceză” şi karaoke în engleză şi franceză.

La finalul acestor activități, toți participanții au fost evaluați prin accesarea site-ului prezentat – realizarea de interogări pe internet, colaje, mascote și jocuri de rol.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax