Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Ziua Poliției Române 2016 în Alba: Profesia de polițist promovată în unități școlare din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Ocna Mureș

Publicat

IMG_9262 În cadrul activităţilor dedicate, aniversării la data de 25 martie a Zilei Poliţiei Române, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost în mai multe unități de învăţământ din judeţ, unde au desfășurat activităţi de promovare a profesiei de poliţist.

Astfel, poliţişti ai Serviciului Resurse Umane s-au întâlnit cu elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi ai Liceului Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş cărora le-au prezentat şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere.

În zilele de 17 şi 18 martie, „Caravana promovării profesiei de poliţist”, care a inclus poliţişti din Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire a criminalităţii şi proximitate din IPJ Alba şi poliţiile municipale Alba Iulia şi Sebeş, a fost prezentă la Liceul cu Program Sportiv Sebeş şi la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Cei peste 600 de elevi au avut posibilitatea să afle de la poliţişti, ce presupune munca de poliţie, atribuţiile ce revin fiecăreia dintre structurile operative prezentate şi au avut ocazia să vadă, în mod concret, autospecialele şi mijloacele de intervenţie.

Celor interesaţi, le-au fost oferite informaţii despre oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne şi le-au fost puse la dispoziţie materiale informative.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

Activităţile de promovare a profesiei de poliţist, cuprinse în programul manifestărilor dedicate „Zilei Poliţiei Române 2016”, vor continua săptămâna viitoare, în alte unităţi de învăţământ din judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax