Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Ziua Porților Deschise” la instanțele de judecată. Elevi și studenți din Alba au aflat ce înseamnă munca de magistrat

Publicat

trib

Elevii și studenții din Alba, dar și toți cei care și-au dorit să afle din interior cum se desfășoară actul de justiție, care sunt etapele parcurse până la soluționarea unui caz sau pur și simplu cum arată o sală de judecată au avut ocazia să participe, joi, 25 octombrie, la ”Ziua porților deschise” la Tribunalul Alba, Judecătoria Alba Iulia și Curtea de Apel Alba Iulia. Angajații instanțelor au stat la dispoziția vizitatorilor și le-au arătat ce înseamnă să fi magistrat pentru o zi.

Instanțele albaiuliene și-a deschis porțile, iar nu puțini au fost cei care au trecut pragul celor trei instituții pentru a afla mai multe despre cum de aplică justiția în județul Alba. La Tribunalul Alba, sute de tineri au fost întâmpinați de vicepreședintele Aurelian Mocan, care le-a explicat acestora de ce trebuie să respecte legile și ce pedepse primesc cei care le încalcă. De asemenea, cei care au luat parte la ”Ziua porților deschise” au putut vizita sălile de judecată, birourile judecătorilor și grefierilor, arhiva, dar și celelalte compartimente ale instituției.

La Curtea de Apel Alba Iulia, cei care au răspuns invitației de a participa la manifestare au avut posibilitatea să testeze echipamentele electronice de informare de tip info-chioşc cu care sunt dotate instanțele judecătorești și care permit justițiabililor să obțină în mod rapid informații utile despre evoluția dosarelor. Mai mult, cei interesați de materiale informative despre sistemul judiciar au primit câte un „Ghid de orientare pentru justițiabili” realizat de Consiliul Superior al Magistraturii, dar și alte broșuri informative.

Vă invităm să vedeți imagini de la evenimentul de joi:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax