Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Ziua Porților Deschise” la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Surprize pentru preșcolarii care încep cursurile din toamnă

Publicat

20160229_163320Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”și-a deschis larg porțile pentru toți cei care au dorit să-i treacă pragul, iar elevii și cadrele didactice și-au deschis sufletele în întâmpinarea vizitatorilor. „Ziua porților de deschise” a avut loc luni.

Cu ocazia acestui eveniment, dimineața, între orele 10.00 şi 12.00, preșcolarii au fost în vizită la clasele ciclului primar, iar începând cu ora 16.00, copii, părinți și bunici au participat la activități atractive și interesante.

Elevii din clasele pregătitoare au susținut activități demonstrative, pentru a-i familiariza pe viitorii școlari cu mediul de învățare. Diverse și foarte plăcute, atelierele de creație i-au reunit pe copii și părinți într-o echipă serioasă și devotată, hotărâți ca rezultatul muncii lor să fie cel mai apreciat. Atelierele de creație au cuprins activități diverse: confecționare de mărțișoare prin tehnica quilling, pictură pe sticlă, Coronița Primăverii (în dacdru activității interdisciplinare ”Primăvara veselă”), colaj – vază cu flori de primăvară, rame pentru fotografia mamei de 8 Martie, pictură pe gips.

Interesante au fost șezătoarea și carnavalul personajelor de poveste, unde copiii au dovedit talent actoricesc și îndemânare. Îndrumați de învățătoare, în timp ce lucrau, cântau cântece dedicate mamei, rezultatul fiind o atmosferă deosebită.

Elevii claselor gimnaziale au organizat Parada Eco, demonstrații de prim-ajutor ale Sanitarilor Pricepuți, iar clasele a V-a B și a V-a C au organizat un ”Atelier de scriere creativă” în care folosind poezia și desenul, copiii descoperă lumea și se descoperă pe ei înșiși. Atelierul s-a desfăşurat pe parcursul unei ore și a fost realizat de Cristina Vanoaga, fondator TheRightWord.ro și coordonator program în cadrul Fundației Comunitare Alba.

Elevii din clasele a VIII-a au participat la activitatea ”Părinți cu meserii, meseria de părinte” – orientare școlară și profesională, în cadrul căreia, părintii invitați, având funcții în domeniul juridic, economic, didactic, medical sau antreprenoriat, au discutat cu copiii, expunând caracteristicile fiecărei meserii și răspunzând întrebărilor. Interesul deosebit al elevilor din clasa a VIII-a și numărul mare de participanți sunt un indiciu că aceștia se preocupă în mod serios pentru viitorul lor. În plus, câțiva foști colegi ai lor, acum liceeni, i-au vizitat și le-au destăinuit impresii din viața de liceu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax