Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO|Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi la Alba Iulia: Interes scăzut pentru tineri şi pensionari dornici să se angajeze. OFERTA

Publicat

bursa locurilor de munca Absolvenţii din Alba nu s-au grăbit să se intereseze despre condiţiile în care se pot angaja, la Bursa locurilor de muncă organizată vineri, pentru ei, de AJOFM Alba. Dacă în alţi ani, tinerii veneau din timp la astfel de evenimente, de data aceasta s-au lăsat aşteptaţi de cei 29 de angajatori care au răspuns invitaţiei Agenţiei, dintre cei 139 contactaţi pentru participare. Au fost în schimb pensionari care doreau să-şi găsească un loc de muncă în orice domeniu.

Şomerii au avut şansa să vorbească direct cu potenţialii angajatori, care au oferit în total 330 de locuri de muncă, din care 63 pentru studii superioare.

Potrivit datelor transmise de AJOFM Alba, până la sfâeşitul evenimentului au participat 368 persoane, din care 325 absolvenţi şi 30 de tineri supuşi marginalizării sociale. La sfârşitul lunii iulie, rata şomajului în Alba a fost de 5,6%.

Lipsa unui loc de muncă este o problemă pentru majoritatea tinerilor care termină liceul sau facultatea. Şi cu toate acestea, vineri, de la ora 9.30 puţin tineri s-au înghesuit la bursa locurilor de muncă dedicată absolvenţilor.

Accesul a fost liber pentru toţi cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, astfel la bursă s-a prezentat şi Petru, un pensionar de 65 de ani din Alba Iulia. A lucrat 46 de ani ca electrician şi acum, când alte persoane de de vârsta lui se gândesc cum să le fie viaţa mai liniştită, el se gândeşte să să angajeze. A spus că nu este pretenţios şi se mulţumeşte şi cu minimul pe economie, numai să nu stea acasă.

tanar liceu Dan Puşa are 20 de ani şi nu s-a gândit să meargă mai departe la facultate, pentru că, spune tânărul, acum este mai important să ai experienţă. A terminat specializarea Matematică-Informatică la un liceu din Teiuş şi a venit la bursă pentru că şi-ar dori un loc de muncă în domeniul tâmplăriei. „Mă ajută pe parcurs la multe locuri de muncă, am mai multă experienţă. M-am gândit că o meserie mai bine se caută, decât un om facultate. Cu experienţa o să găsesc mult mai repede de lucru. Am renunţat să merg la facultate”, a spus Dan.

Ovidiu Ciulea este din Alba Iulia şi absolvit două facultăţi, Finanţe-Bănci şi Teologie. A venit cu gândul să îşi găsească un loc de muncă şi a spus că este importantă experienţa, pentru că asta caută şi angajatorii.

La Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi, angajatorii au oferit posturi de: organizator evenimente, consultant finanaciar, mentor, şef producţie, reprezentant vânzări, lucrător comercial, ţapiţer, vânzător, patiser, recepţioner, specialist IT, cameristă, bucătar, strungar, rectificator, frezor CNC, analist recrutare, lăcătuş întreţinere, controlor calitate, electrician, maistru asigurarea calităţii, inginer planificare, inginer mentenanţă, electrician, inginer calitate verificare materiale, consilier juridic, maistru asigurarea calităţii montaj, planificator fluxul materialelor de producţie, inginer calitate montaj, consultant fiscal, maistru electromencanic, inginer costuri, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor.

Potrivit datelor transmise de AJOFM Alba, la ediţia din acest an a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, au participat 368 persoane, din care 325 absolvenţi de învăţământ şi 30 absolvenţi de învăţământ supuşi marginalizării sociale.

În vederea încadrării în muncă, au fost selectaţi doar 25 de absolvenţi.

Potrivit AJOFM Alba, la ediţia de anul trecut a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți au fost prezenți 27 de agenți economici din județul Alba, societăți care au oferit 284 de locuri de muncă. La bursă au participat 370 de persoane, din care 325 de absolvenți, din aceștia fiind selectați în vederea angajării 168.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax