Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO:„Titanic Vals” a încheiat ediția de ZECE a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” – Alba Iulia. Cum a fost la spectacolele din acest an

Publicat

titanic vals După șapte zile de spectacole, lansări de carte sau discuții cu mari actori ai scenei românești, Festivalul Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia s-a încheiat în ropote de aplauze. Comedia „Titanic Vals” a pus punct, cum nu se putea mai bine, acestei ediții aniversare de zece ani.
Anul acesta festivalul de teatru de la Alba Iulia a fost condimentat cu de toate. Toți actorii care vi puteți imagina au fost în „Cealată Capitală” și dacă până astăzi credeați că ați ratat vreunul, ei bine cu siguranță acela a apărut în ultima seară în spectacolo „Titanic Vals”.

Două doamne cu greutate ale teatrului românesc, Dorina Lazăr și Rodica Matache au fost prezente pe scena Casei de Cultuă a Sindicatelor, iar alături de acestea, alți 12 actori tineri și îndrăgiți și-au făcut apariția în spectacol, printre care Pavel Baroș, un prieten vechi al festivalului și un om de televiziune îndrăgit de public, lucru care s-a văzut după aplauzele oamenilor la fiecare apariție a acestuia în scenă. Din distribuție au mai făcut parte Alexandru Papadopol, Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Nicoleta Lefter, Sabrina Iaşchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Anda Saltelechi și Dan Iosif.

IMG_0303 „Comedia Titanic Vals nu şi-a pierdut cu nimic prospeţimea chiar dacă a văzut lumina rampei acum 81 de ani. Secretul longevităţii ni-l dezvăluie chiar dramaturgul: „acțiunea se petrece în zilele noastre, în orice oraş unde există soacre, neveste şi prefecturi.”
„Un naufragiu, o moştenire neaşteptată, un candidat surpriză pentru un loc în parlament, un testament misterios, discursuri politice „piramidale” şi buclucuri sentimentale, lovituri de teatru şi răsturnări de situaţie, într-un spectacol-satiră ce dezvăluie noi perspective asupra umorului lui Muşatescu” scrie teatru Odeon.
Cum a fost la a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”
Primele trei zile ale evenimentului au fost puse sub semnul Maiei Morgenstern care a fost prezentă începând de luni și până miercuri aproape la fiecare spectacol, dezbatere sau lansare de carte.

maia morgenstern chris simion Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” la Alba Iulia a început luni, 5 octombrie, în lipsa marelui scriitor francez Pascal Bruckner, invitatul de onoare al evenimentului. Acesta are probleme de sănătate, fiind internat într-un spital din Paris, astfel încât nu mai poate participa la festivalul din Alba Iulia. Momentele dedicate scriitorului vor continua conform programului și vor fi derulate în prezenţa regizoarei Chris Simion, colaboratorul acestuia în activitatea de teatru și a actriţei Maia Morgenstern. Paul Bruckner a promis că va veni la Alba Iulia, de îndată ce starepermite, potrivit regizoarei.

FOTO-VIDEO: Festivalul de Teatru „POVEŞTI”: Scriitorul francez Pascal Bruckner nu a mai ajuns la Alba Iulia. Programul NU SE SCHIMBĂ

paradoxul iubirii Și seara de luni a fost dedicată lui Pascal Brukner. Maia Morgenstern, Marian Râlea, Ioana Bogățan și Laura Orian au acceptat provocarea regizoarei Chris Simion de a lua forma unor personaje, în „Paradoxul Iubirii”. Castelul Kemeny din Sancrai și-a recăpătat cu această ocazie strălucirea de altădată și a fost gazda unui eveniment ca în vremurile în care sălile sale erau animate la baluri, acum mai bine de 200 de ani.

FOTO-VIDEO: Decor de basm, emoție și actori consacrați. „Paradoxul Iubirii” la Castelul din Sâncrai, în prima zi a Festivalului de Teatru

O altfel de Maitreyi, una mai curajoasă, mai îndrăzneață și mai vocală au putut vedea cei care au asistat marți seara la prima piesă de teatru din cadrul Festivalului Internațional „Povești” de la Alba Iulia.

Maitreyi Spectacolul regizat de Chris Simion a adus o altă dimensiune operei lui Mircea Eliade. Pe lângă dramatizarea romanului, al cărui subiect majoritatea îl cunosc din liceu, spectatorii au putut asculta și poziția protagonistei, prin curajoasa juxtapunere a romanului lui Eliade cu însăși povestea Maitreyiei, din cartea Dragostea nu moare.

FOTO-VIDEO: Povestea Maitreyi, dramatizată spectaculos de regizoarea Chris Simion. Sală arhiplină și explozii de aplauze

Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru „Povești” au ales pentru a treia seară de eveniment un spectacolul regizat de Alexander Hausvater. Frau Hess este un cabaret de teatru, dans, muzică, într-un amestec al stilurilor de joc, text și imagine, care a umplut sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

FOTO-VIDEO: „Frau Hess și grădinile ei”, în a treia seară a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia

Expoziția de caricatură a lui Costel Pătrășcan, Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele și American Buffalo au fost evenimentele serii de joi.

malaele Unul dintre cel mai așteptat moment al acestui festival a fost „duelul” dintre legendele scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, Ion Caramitru, spectacol pentru care biletele s-au vândut „ca pâinea caldă”.â

FOTO: Seară dedicată bunei dispoziții la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. „Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele” s-a jucat cu casa închisă

Seara de Vineri a venit cu alte spectacole și lansări de carte.  Dinte pentru dinte și specoana pellea tacolul de dans Lo esencial au fost cele mai gistate de public în această zi.

FOTO-VIDEO: „Dintre pentru dinte” și „Lo esencial”, vineri seara la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia

Atât seara de sâmbătă cât și dimineața de duminică au fost ale Oanei Pellea. Publicul a avut ocazia să o vadă în trei ipostaze, atât în calitate de actriță în „Vocea Umană”, cât și în calitate de scriitor și în calitate de fiică a lui Amza Pellea. Oana Pellea a venit duminică dimineața la „Cafeaua cu tâlc” cu două cărți, cea scrisă de ea „Jurnal” și „Să râdem cu Nea Mărin” a lui Amza.

FOTO-VIDEO: Actrița Oana Pellea a adus la Alba Iulia spiritul tatălui ei, Amza Pellea. Lansare de carte emoționantă în ultima zi a Festivalului de Teatru „Povești”

Festivalul a cuprins  peste 20 de sprectacole pentru adulți și copii, lansări de carte,  dezbatrei și altele.

Vă prezentăm o galerie foto de la ultimul spectacol din acest an „Titanic Vals”:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax