Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Incursiune a voluntarilor din Alba Iulia în adăposturile de câini fără stăpân. O parte dintre animale, adoptate în Germania!

Publicat

catei 2 Un grup de voluntari din Alba Iulia au făcut o incursiune la adăposturile pentru câini fără stăpân din oraș. Împreună cu Andreea Anghel, Anne-Marie Chelariu și reprezentanta Asociației ”Arche Noah Transylvania”, Bettina Hüttemann, aceștia au vizitat atât adăpostul public din Alba Iulia, gestionat de administrația locală, cât și unul privat, gestionat de asociația respectivă. Diferențele, așa cum era de așteptat, sunt foarte mari în ceea ce privește condițiile de trai și de îngrijire.

Sunt chiar cazuri în care unii dintre cățeii din adăpostul public sunt luați și duși în cel privat (Arche Noah Transylvania). Acolo sunt bine îngrijiți, primesc medicamente și sunt chiar și plimbați. Apoi sunt promovați pentru găsirea unor persoane care îi doresc; puțină lume știe că majoritatea dintre ei sunt adoptați în Germania.

”Sufletele acestui demers sunt Andreea și Bettina; ele salvează câini din adăpostul public și îi duc la Arche Noah. Eu am vrut să le ajut, pentru că Andreea îmi tot povestea despre situația cățeilor din adăpostul public și cam ce probleme sunt acolo, de la îngrijitor, la igienă, la felul în care sunt capturați câinii, stresul în care sunt ținuți… și am venit cu ajutor în sensul că m-am folosit de influența mea în social media să adun un grup de tineri voluntari din Alba Iulia, cu care am efectuat o vizită la cele două adăposturi. Tinerii sunt în clasele VIII-XII, de la HCC, de la Economic, de la Arte și de la Școala Vasile Goldiș” ne-a spus Anne-Marie Chelariu, vlogger din Alba Iulia, care a și realizat un video pe care l-a postat pe contul ei de facebook, precum și un film în limba engleză pe care l-a postat pe contul ei de youtube, urmărit de mii de abonați.

Anne-Marie a adăugat că ar oricine vrea să fie voluntar, asta însemnând să plimbe cățeii, să socializeze cu ei, să facă o donație (un vaccin, o deparazitare), sau pur și simplu să ofere niște idei de promovare, poate să îi scrie pe contul de facebook.

YouTube video

Foto: Florin Dutulescu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax