Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Repartizarea pe posturi pentru candidaţii la titularizare cu medii peste 7, în Alba. Scandal pentru un loc la şcoala din Stremţ

Publicat

YouTube video

Vineri dimineaţa, la Colegiul “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia  – centru de concurs – a început şedinţa publică de repartizare a candidaţilor la examenul de titularizare care au obţinut medii peste 7, pentru încadrarea cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Potrivit graficului publicat de ISJ Alba, erau aşteptaţi să participe 197 de candidaţi care au la dispoziţie 61 de posturi în tot judeţul.

Repartizarea se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor, pe discipline de concurs, pe posturi vacante, comunicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Vezi AICI graficul şedinţei, lista posturilor vacante pe perioadă neterminată şi AICI lista candidaţilor cu note peste 7.

La școlile, grădinițele și liceele din județul Alba, în total, sunt scoase la concurs 643 de locuri în învățământ, din care 274 cu normă întreagă și 369 cu fracțiuni de normă. Cele mai multe posturi sunt adresate învăţătoarelor și educatoarelor. Cât despre materii, cele mai multe posturi sunt pentru matematică și muzică specializată.

UPDATE: În cadrul şedinţei de repartizare, doi membri ai Comisiei de repartizare, inspectorul şcolar Constantin Negucioiu şi inspectorul şcolar general adjunct Rodica Groza au părăsit sala, întrucât directoarea şcolii de la Stremţ, Paula Rad Peţelcan a intervenit la repartizarea postului de Geografie – Istorie. La rând pentru acest post era candidatul Dumitru – Ioan Voina, care preda Geografie la Şcoala Generală din Stremţ. Pentru că la unitatea de învăţământ era scos postul cu dublă specializare, Geografie – Istorie, diploma acestuia nu se încadra pentru acest post. Cei doi membri ai comisiei au solicitat preşedintelui Nicolae Moga ca directoarea să părăsească sala, iar, pentru că aceasta a refuzat să plece, cei care au părăsit şedinţa au fost inspectorii ISJ Alba.

A fost un singur loc la Geografie – Istorie, dar pentru acest post candidaţii trebuiau să aibă diplomă cu dublă specializare, respectiv pe document să fie specificat Geografie – Istorie. În urma unui mesaj transmis Ministerului Educaţiei în timpul şedinţei, preşedintele comisiei de repertizare a posturilor titulare, Nicolae Moga, a anunţat că răspunsul ministerului arată că postul nu poate fi ocupat de cei care au dublă specializare pe două diplome diferite. Astfel că aceia care totuşi aveau dublă specializare, pentru că au urmat facultatea de geografie şi, ulterior, cea istorie, nu s-au calificat pentru acest post.

UPDATE1: Directoarea şcolii din Stremţ ne-a anunţat că, printr-o decizie a Ministerului Educaţiei, titularul pe postul respectiv a fost declarat Dumitru – Ioan Voina.

Singura candidată care a obţinut media 10, Ramona Milica Cinezan, a susţinut examenul de titularizare la proba „Limba şi literatura română”, elemente de pedagogie şcolară şi de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar, iar postul ales a fost la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia.

Pentru un post de profesor de Limba Engleză, la Şcoala Gimnazială din comuna Horea, s-au „bătut” 24 de candidaţi, iar în final a fost ocupat de Cornelia Bratu, care în urma examenului de titularizare a obţinut media 9,68. În schimb, la disciplina Engleză-Germană, postul a rămas liber, pentru că niciun candidat nu avea diplomă cu dublă specializare, iar în acest caz postul va fi transferat la repartizarea pentru perioadă determinată, respectiv un an.

La Educaţie muzicală a fost un singur candidat şi un singur post comasat, la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş şi la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud. Pentru acest post, cea mai mare medie a fost a candidatului Tudor Bogdan Mădălinde, 8.42, care le-a spus reporterilor Alba24, că este distanţa dintre localităţi ar fi singurul inconvenient, pentru că nu ştie dacă transportul îi va fi decontat.

Potrivit metodologiei, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2013, iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.”

La şedinţa  de repartizare, candidaţii se legitimează cu BI/CI sau pot fi reprezentaţi de o altă persoană, prin procură notarială în original.

În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.

Reamintim că la Alba, din cei 464 de candidați, 42,7% au reușit să obțină notă de trecere care să le permită să se titularizeze pe unul dintre posturile scoase la concurs. Un procent de 78,5% din totalul candidaților au obținut peste nota 5, ceea ce le permite să obțină un post de suplinitor. În urma contestaţiilor, un număr de 6 lucrări au primit note peste 7. Astfel că de la 192 de note, câte au fost peste 7 la primele rezultate obţinute, după contestaţii numărul lor a crescut la 198.

Un număr de 168 de candidați au reușit să obțină note între 5 și 7, iar alți 194 între 7 și 10. Nu au lipsit nici candidații care nu au scris decât pentru câțiva sutimi. Trei dintre cei peste 400 de profesori nu au luat nici măcar nota 2. Anul acesta, doar un singur candidat a obținut nota 10 la titularizare. Este vorba despre învăţătoarea Ramona Milica Cinezan din Teiuş.

Cele mai multe contestații (12) s-au înregistrat la Limba și Literatura Română, 11 educatoare s-au declarat nemulţumite de note, iar pentru învățători au fost formulate 10 contestaţii, la matematică 5 și la educație fizică și sport 5.

În județul Alba s-au înscris la examenul de titularizare un număr de 553 candidați dintre care au fost prezenți în sală 500 de profesori, iar 36 au ales să părăsească sala fără a susține proba scrisă.

În 14 august va avea loc repartizarea candidaților pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată. În sală vor fi prezenţi şi candidaţii care nu au prins un post în prima parte a repartizărilor, dar şi cei care au susţinut examenul de titularizare, pentru un post care nu avea lcouri scoase pe perioadă nedeterminată, respectiv pe 4 ani.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. adi

    duminică, 11.08.2013 at 12:45

    Domnule Negucioiu cum se poate sa primiti dosarul unui PENSIONAR la examenul de TITULARIZARE ,este o rusine .Pensionarii dupa lege numai la plata cu ora dar si atunci numai daca nu sint cadre calificate.Tinerii cu facultatile terminate nu au loc de pnsionari ,atunci iei cind sa invete meserie.

  2. Pingback: TITULARIZARE ALBA: Miercuri se desfăşoară repartizarea pe posturi pe perioadă determinată, pentru candidaţii cu note peste 5 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax