Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fumatul ar putea fi permis în camere special amenajate din localuri. Propuneri de modificare a legii au trecut de Senat prin adoptare tacită

Publicat

fumatUnul dintre proiectele adoptate tacit luni de Senat permite fumatul în camere special amenajate şi pe terase, indiferent câţi pereţi au. Pentru ca aceste prevederi să fie aplicate, mai este nevoie de aprobare şi la Camera Deputaţilor.

Iniţiativa legislativă adoptată tacit de Senat prevede că spațiul public este “orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spaţiilor cu destinație locativă”. Prin urmare, s-ar putea fuma pe terase, indifferent de numărul de pereți al acestora.

În legislaţia actuală, spaţiul public este definit ca “orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți întregi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Alte propuneri din proiect prevăd ca fumatul să fie permis și în camere special amenajate. Condiția este “să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare etc”.

Acum, fumatul este permis doar “exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaționale“, la categoria spaţii speciale.

Iniţiativa legislativă a primit raport negative de la comisia de sănătate. Şi Guvernul se opune acestor modificări. Forul decizional va fi Camera Deputaţilor.

Vezi şi Senatul a adoptat tacit 27 de iniţiative legislative. Printre acestea, modificări la legea anti-fumat, salarii pentru medici sau reducerea pedepselor pentru deţinuţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax