Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fumatul în mașinile personale ar putea fi interzis dacă în acestea se află minori sau femei gravide

Publicat

tineri

tineri fumat Fumatul ar putea fi interzis şi în autoturismele personale, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate. Un amendament în acest sens a fost adoptat de Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, la propunerea deputatului Aurelia Cristea, cea care a iniţiat şi legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

În continuare fumatul va fi permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

Deputaul PSD Aurelia Cristea susține că prevederile suplimentare sunt necesare pentru asigurarea unui drept din Constituție, conform căruia copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție.

De asemenea, deputata vrea ca în lege să fie incluse noi prevederi referitoare la țigara electronică.

„Practic, mai sunt câteva precizări legate de țigara electronică și de interzicerea fumatului chiar și în mașina proprietate personală, dacă în mașină sunt minori sau femei însărcinate. În lege a fost omisă și includerea țigării electronice. Este vorba de interzicere în spațiile de joacă pentru copii, pentru a evita comportamentul de mimetism”, a explicat Aurelia Cristea.

sursa: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax