Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Funcţionarii publici ameninţă Ministerul Muncii cu proces dacă nu va fi crescut fondul de salarii

Publicat

bani

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici susţine că va da în judecată Ministerul Muncii, dacă nu iniţiază o ordonanţă de urgenţă prin care să fie crescut fondul de salarii astfel încât să fie acoperită suma necesară trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Potrivit sindicaliştilor, lipsa unei astfel de ordonanţe afectează creşterea salarială de 25% aferentă anului 2018 şi impusă prin legea salarizării personalului bugetar.

“Caracterul de urgență este dat de faptul că trebuie să apară până la elaborarea bugetului, altfel vor fi afectate veniturile pe 2018, cele din legea salarizării, negociate în parlament. Dacă nu se întâmplă asta înseamnă că totul a fost o minciună și că nu mai are autoritatea morală să ceară privaților să mențină salariile, atât timp cât statul nu face asta.

Este vorba de o creștere de 23%, acea contribuție a angajatorului care trebuie transferată angajatului, astfel încât să rămână în sarcina angajatorului.
Dacă nu se aplică asemenea ordonanță, cu siguranță, în raport cu legea salarizării, funcționarii publici și nu numai, cu toții vor avea un salariu mai mic cu 23%, ceea ce nu e în regulă, în condițiile în care CCR, când a tăiat salariile cu 25% pe vremea premierului Boc, a spus că asta se face doar în două condiții: când e criză economică, pe o perioadă temporară. Când nu sunt îndeplinite aceste condiții, nu putem accepta diminuările salariale și ordina de drept prin decizia CCR arată că nu se pot diminua aceste salarii”, spune Sebastian Oprescu, președinte SNFP.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) susţine că, în cazul în care acest demers nu va avea loc, va acţiona în instanţă şi va declanşa acţiuni de protest.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax