Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Funcționarii publici pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic și al creației literar-artistice. Precizări de la Guvern

Publicat

carti studiu predare Anumite categorii de funcționari din administrația publică s-au adresat Guvernului României pentru a primi informații legate de incompatibilitatea statutului didactic cu cel al funcției publice din administrație și acordarea concediului de odihnă. Potrivit Executivului, funcționarii publici pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice.

„Potrivit art. 96 alin (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării şiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului”, au răspuns reprezentanții Executivului, pe pagina de Facebook.

În ceea ce privește concediul de odihnă, în conformitate cu prevederile art. 148 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, efectuarea concediului se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator prin consultarea sindicatului sau după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori prin consultarea salariatului, pentru programările individuale.

”Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor”, au mai precizat reprezentanții Guvernului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax