Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Spectacole cu costume din materiale ecologice și inventatori de renume la Târgul de Echipamente şi Soluţii Complete – Energie din Surse Regenerabile

Publicat

Alba Mall a găzduit cea de-a patra ediţie a Târgului de echipamente şi soluţii complete – Energie din surse regenerabile, organizat de catre Agenţia Locală a Energiei Alba şi Consiliul Judeţean Alba. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 1-2 octombrie 2011.

Expozanţii participanţi la târg au prezentat instalaţii eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă şi multe alte aplicaţii legate de energia obţinută din surse regenerabile.

În cadrul târgului, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (partener al evenimentului) a organizat un workshop pe tema: ”Cercetare și inovare în sisteme de energie regenerabilă”, precum și un panel de consultare publică privind valorizarea brevetelor. De asemenea, a fost disponibil un laborator domestic pentru cetățeni, în cadrul proiectului ENESCOM, prilej cu care cetățenii primesc informații despre metodele de reducere a consumului de energie în locuințe și a cantității de deșeuri produse.

Duminică, de la ora 12.00, cei mici au fost așteptați la Alba Mall, unde a avut loc o eco-serbare susținută de către copiii de la Grădiniţele nr. 15, 13 şi 11, din Alba Iulia. Participanții au fost recompensați de către sponsorii evenimentului, cu multe premii, iar părinții au putut vizita standurile expuse în zona centrală și pe galeriile mall-ului.

Vizitatorilor le-a fost recomandată de către vizitatori „galeria inventatorilor”, un stand special la care a participat și Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. De asemenea, a fost prezent și Corneliu Birtok Băneasa, deținătorul premiului WIPO (Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală – GENEVA) „Cel Mai Bun Inventator”, acordat în cadrul Salonului Internațional de Invenții și Investiții de la Moscova Moscova, în septembrie 2010, o distincție care se acordă o singură dată în viață unui inventator.

Inventatorii prezenți la Alba Iulia au avut, sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 14.00, o întâlnire cu elevii mai multor licee din oraș.

Duminică, de la ora 17.00, a fost organizată o tombolă pentru toți participanții, în cadrul căreia au fost oferite premii foarte importante.

Târgul a fost organizat de către Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba și are ca parteneri ADR Centru, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba. Sponsorii evenimentului au fost „Ambient”, „Sevco Instalații”, „Carpat Energy”, „Aqua Therm” și „Hidroserv”.

Flavia NICOLAE
Gina STANCIU


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax