Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO-VIDEO: Eveniment francofon cu teatru şi poezie la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia

Publicat

Prima zi de evenimente din cadrul „Zilelor Francofoniei” s-a derulat cu poezie, teatru şi dans la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia. Începând cu ora 17.00, o mulţime de iubitori ai limbii şi culturii franceze au fost spectatorii unui recital de poezie interactiv – cu ilustraţie teatrală, grafică sau coregrafică, interpretat de copii de la Palatul Copiilor şi de studenţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” – şi al unui savuros moment de teatru, susţinut de elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Evenimentul a fost prezentat de Liana Şuşman, de la Universitatea „1 Decembrie 1918”Alba Iulia, iar programul a fost deschis de copii de la Palatul Copiilor, cu recitalul de poezie franceză semnată Jacques Prévert, dublat de interpretare teatrală.

„Je suis comme je suis” – Roxana Rebegel şi Claudia Boandea

„Le cancre” – Raluca Despa

„Le déjeuner du matin” – Aura Florina Mera şi Paul Ada

În continuare, studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia au recitat  poeme de Jacques Prévert, acompaniate de ilustraţii grafice şi coregrafie:

„Pour faire le portrait d’un oiseau” – Tabita Cosma Botoi şi Andreea Bolea

„Les belles familles” – Alexandra Nariţa

„L’oiseau – lyre” – Liana Şuşman

„Les feuilles mortes” (moment coregrafic) – Marina Stoia şi Ioan Sicoe

Evenimentul a continuat cu un moment de omagiu adus limbii franceze, în care tineri poeţi au recitat propriile versuri scrise în limba franceză: Valentin Macaveiu, Volodea Macovei, Ana-Maria Oprea – Lucian Blaga în versiune franceză.

În final, trupa de teatru a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, coordonată de prof. Ileana Corodeanu, a reuşit să ridice sala în picioare cu un moment dramatic, „Avarul” de Molière. Cu o dezinvoltură, dicţie şi disciplină scenică de lăudat, micii actori, costumaţi „de epocă” au provocat buna dispoziţie şi râsul întregului public din sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.

Vă prezentăm câteva imagini video şi foto din prima zi a Francofoniei:

[nggallery id=118]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax