Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Gânduri închinate mamei – portretul mamei în literatura română”: Cântece şi prezentări de poezii ale elevilor, la Biblioteca ”Liviu Rebreanu” din Aiud

Publicat

biblioteca liviu rebreanu aiud Biblioteca municipală ”Liviu Rebreanu” din Aiud, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud a organizat, miercuri, evenimentul ”Gânduri închinate mamei – portretul mamei în literatura română”. A fost un moment emoționant, în care elevii selecționați din partea Școlii Gimnaziale „Axente Sever”, coordonați de profesor Melita Ilea, profesor Iulia Iepure și bibliotecar Kinga Horvath, au adus un omagiu mamei, prin cântec, recitări sau expuneri proprii.

Programul a fost început de grupul vocal, format din șase eleve din clasa a VII-a C, de la Casa de Copii ”Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, care au cântat și încântat cu melodia „Să știi măicuța mea…”, urmate de prezentarea referatului „Chipul mamei în opere literare” de eleva Bianca Moldovan, clasa a VII-a A.

Eleva Diana Oltean din clasa a V-a A a recitat poezia ”Am o mamă minunată”, după care a urmat o compunere sensibilă despre mamă, a elevului Alexandru Oltean din clasa a VI-a A. Poezia ”Dorul mamei” de Vasile Alecsandri, a fost recitată de eleva Antonia Fleșer, clasa a VI-a A, iar eleva Teodora Popa, înzestrată cu o voce minunată, a cântat melodia ”Pentru tine, mama mea”. Programul a continuat cu poezia ”Mama” de George Coșbuc, recitată de elevul Claudiu Bogdan din clasa a VII-a A, iar la final, cele șase eleve care au început această frumoasă evocare a chipului Mamei, au cântat melodia ”De-ar știi, o mamă…”.

Toți elevii au fost răsplătiți cu aplauze, iar din partea Bibliotecii municipale ”Liviu Rebreanu” au primit diplome, cărți și dulciuri.

Cu mari emoții, elevii prezenți au dăruit fiecărei bibliotecare câte o mică amintire, iar din partea primarului municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, domnișoarele, doamnele profesoare și bibliotecarele, au primit flori.

Vizitatorii sunt așteptați la Biblioteca municipală ”Liviu Rebreanu” pentru a admira expoziția tematică ”8 Martie – Ziua Internațională a Femeii”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax