Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Garda Romană de la Apulum, la Porolissum Fest: Legiunea a XIII-a Gemina și istoria anticei așezări de pe teritoriul Alba Iuliei, promovate la Zalău

Publicat

Garda Romană de la Apulum a participat la Porolissum Fest, un festival de reconstituire istorică antică ce a fost organizat sâmbătă și duminică la Porolissum din Zalău. Încă o dată, Garda romană a făcut spectacol prin demonstrațiile de tehnică militară romană și prezentările de echipamente de război și comenzi militare în limba latină.

„Tabăra militară ridicată de Garda Romană la Porolissum, s-a bucurat de succes, fiind vizitată de mulți turiști curioși să afle detalii despre istoria Legiunii a XIII-a Gemina și a anticului Apulum”, a transmis Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Această participare a Gărzii romane se înscrie într-un proiect major de promovare a importantelor obiective arheologice romane care se găsesc la Alba Iulia, oraș care se întinde peste anticul Apulum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax