Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gestionarea situaţiilor de urgenţă, dificilă din cauza restructurărilor

Publicat

Anul 2010 a fost unul în care populaţia judeţului a fost pusă la grea încercare, din cauza fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, care au afectat în repetate rânduri gospodăriile şi elemente ale infrastructurii. Intervenţiile pentru înlăturarea efectelor acestora au necesitat eforturi umane şi financiare susţinute din partea tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Conform reprezentanţilor Conitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, în general comitetele locale au luat măsuri pentru îmbunătăţirea dotării necesare îndeplinirii atribuţiilor specifice de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Totuşi, există şi comitete locale care nu au avut alocate resurse financiare în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă, din lipsă de bani.

În urma reducerilor de personal de la nivelul primăriilor, unele administraţii locale nu mai dispun de personal pe linia gestionării situaţiilor de urgenţă, fapt care îngreunează mult cooperarea între instituţii, după cum susţin reprezentanţii CJSU. Totodată, nu există, la unele primării, personal specializat care să facă parte din comisiile de evaluare a pagubelor generate de fenomene hidro-meteorologice periculoase, în special pentru evaluarea pagubelor şi transmiterea rapoartelor operative şi de sinteză.

În cursul anului trecut, 65 de unităţi administrativ-teritoriale au fost afectate de inundaţii, 19 dintre acestea fiind lovite de ape, de două, trei sau de patru ori. Printre cele mai afectate localităţi sunt Lopadea Nouă, Ciuguzel, Ciumbrud, Uioara de Sus, Ocna Mureş, Aiud, Hopârta.

Valoarea pagubelor a fost de 103.496 mii lei, aproape dublu faţă de pagubele produse de inundaţiile din anul 2009.
O persoană de lângă Ocna Mureş a murit, după ce locuinţa sa a fost lovită de ape şi s-a dărâmat peste ea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax