Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gheorghe Grosu, individul cercetat de DNA în dosarul ce îl vizează pe deputatul Atanasiu este un interlop retras la stână

Publicat

Ghiță Grosu, interlopul cercetat de DNA în dosarul în care este urmărit penal deputatul PNL, Teodor Atanasiu este, de câțiva ani, cioban în comuna Țelna, unde și-a amenajat o microfermă rudimentară. Astfel încearcă să-și crească fetița în vârstă de 8 ani.

Soția i-a murit când fata avea 3 ani și de atunci o creşte singur. Grosu nu a fost „ușă de biserică”, fiind membru al unei temute găști din Alba Iulia, condusă de Raul Rus, zis Pricu – un individ dat în urmărire generală și pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă. Perioada de „glorie” a lui Grosu a fost între anii 2003-2006, când a și fost cercetat în mai multe dosare, în special pentru scandaluri.

Cel mai cunoscut dintre acestea a fost cel din anul 2003, când războiul dintre gașca din care făcea parte Grosu și un clan condus de Viorel Bumbu – unul dintre liderii romilor din Alba Iulia – a ținut orașul sub teroare timp de câteva luni. Gheorghe Grosu are  o condamnare de 5 ani cu închisoare pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, în acelaşi dosar fiind condamnat  și la 2 ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Condamnarea a fost pronunţată, în iunie 2012 de Tribunalul Vâlcea. Infracţiunile sunt din perioada 2004 – 2005, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2006. Instanţa a pronunţat condamnări cu închisoare pentru alţi 9 inculpaţi. Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Iată ce spune Grosu într-un interviu realizat de Albaiulianul.ro despre cum a fost dus la audieri la DNA Cluj:

„Dimineața au bătut la ușă, au venit 4 civili, nu s-au prezentat, or zis că  sunt de la poliţie și că trebuie să mă duc sa dau o declaraţie. Am zis că nu mă duc, trimiteţi-mi citație. Au zis <Nu trebuie citație, că aveți mandat de aducere>. M-am suit în mașină și m-am trezit că am ieșit din Alba. Am ajuns la Cluj, la DNA, acolo a venit o doamnă procuroare și mi-a arătat pe calculator acuzațiile ce mi se aduc, de complice și învinuit. Am stat de la 10 până la 2. Două convorbiri am avut cu doamna procuroare, restul cu polițaiul ăla. După aia, mi-au zis că-s liber. M-au scos în stradă și mi-au dat 3 lei, să mă duc acasă cu ocazia”.

Referinţe:

Vezi interviul realizat de albaiulianul.ro.

Vezi aici declaraţiile lui Teodor Atanasiu despre Gheorghe Grosu.

Vezi aici detalii din comunicatul DNA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax