Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GHIDUL VIZITATORULUI de 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. PROGRAMUL și TOATE evenimentele, cazare, restaurante, transport

Publicat

1 decembrie

steaguri mari tricolor 1 decembrie FESTIVAL DE ROMÂNIA 2014. ZIUA NAȚIONALĂ. De 1 Decembrie, la Alba Iulia e sărbătoare pentru toţi românii. Sunteţi invitaţi să vedeţi locurile în care s-au pus bazele României moderne, să vă reamintiţi momente unice de istorie vie, dar şi să petreceţi şi să vedeţi spectacole pentru toate vârstele şi aşteptările. Alba 24 vă prezintă în continuare programul complet al evenimentelor organizate de Ziua Naţională în Capitala Marii Uniri, dar şi informaţii utile cu locaţii pentru cazare, masă şi transport. Un ghid al vizitatorului care doreşte să descopere Cealaltă Capitală.

Trei zile de sărbătoare îi aşteaptă pe albaiulieni şi românii din toată ţara care vor să sărbătorească 1 Decembrie în Capitala Marii Uniri. De Ziua Naţională a României, autorităţile locale şi judeţene au pregătit un program “de suflet românesc”. De la ceremonialuri solemne de paradă militară, depunere de coroane, primirea soliilor din cetățile de scaun, Te Deum şi arborarea drapelului naţional, până la deschiderea Parcului de Iarnă, concerte de muzică populară, dar şi uşoară, cu artişti consacraţi – Andra, Delia, trupele Iris şi Zadar -, spectacol de lasere şi focuri de artificii, toate acestea dau prilejul românilor să sărbătorească aşa cum se cuvine ziua lor la Alba Iulia.

Majoritatea evenimentelor din program se desfăşoară pe Latura de Vest a Cetăţii din Alba Iulia.

Vezi FESTIVAL de ROMÂNIA: PROGRAMUL complet al evenimentelor organizate de ZIUA NAȚIONALĂ. Cum va fi 1 Decembrie la ALBA IULIA

EVENIMENTELE

SÂMBĂTĂ, 29 noiembrie

Iarna, în orașul Marii Uniri, peisajul este unul feeric: albul zăpezii contrastează minunat cu zidurile Cetății Alba Carolina, îmbogățind atmosfera de sărbătoare. Sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 19.00, se deschide în Piața Cetății, Parcul Sărbătorilor de Iarnă, cu brad, Căsuţa lui Moş Crăciun şi standuri de la care se pot cumpăra produse alimentare de sezon, băuturi şi produse de artizanat. Vor fi aprinse oficial luminile de sărbătoare ce vor îmbrăca orașul și Cetatea până după Anul Nou. Tot sâmbătă seara, după ora 19.15, veţi putea vedea live un concert de colinde Jazzapella în Piaţa Cetăţii.

Citește și: FOTO: A început amenajarea pentru PARCUL de CRĂCIUN din Piaţa Cetăţii din ALBA IULIA. Luminiţe, brad, patinoar şi Moş Crăciun

DUMINICĂ, 30 noiembrie

Peste 300 de copii şi profesori din toată ţara, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina vor fi Ambasadorii Unirii la Alba Iulia. De la ora 10.00, copiii fac parada portului popular pe traseul Bulevardul Transilvaniei – Parcul Unirii – Piaţa Cetăţii – Sala Unirii, iar apoi manifestarea continuă de la ora 11.00 cu primirea delegaţiilor de copiii din judeţele invitate, precum şi din Republica Moldova (Chişinău) şi Ucraina (Cetatea Albă) şi spectacol, de la ora 17.00, la Alba Mall.

Citeşte şi DUMINICĂ: Festivalul Naţional “Ambasadorii Unirii” la Alba Iulia. Parada portului popular şi spectacol folcloric cu peste 300 de copii şi profesori din ţară şi diaspora. PROGRAMUL

De la ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii se deschide Salonul Internațional de Machete Statice.

Deschiderea oficială a manifestărilor de 1 Decembrie va fi marcată de oficialităţi prin arborarea Drapelului Național al României, în Piața Tricolorului, pe esplanada Catedralei Încoronării, de la ora 12.15.

De la ora 16.00, se dă startul seriei de concerte şi spectacole, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Iulia. Încep Ansamblurile folcorice şi continuă, de la ora 17.30, cu durată de circa 30 de minute fiecare, trupele The Puzzles, Ricardo Caria & D-Cent Band, Poarta 3, Day One, Zadar, iar, de la ora 20.15, Iris.

“Naţionala de rock a României va susţine pe 30 noiembrie un concert în orasul în care în 1918 s-a născut România. Iris va evolua pe scena amplasată în Cetatea Alba Carolina începand cu orele 20.15. Pe parcursul acestui concert, fanii legendarei trupe trebuie să ştie că se vor înregistra imagini ce vor face parte din videoclipul Imnului Oficial al Echipei naţionale de fotbal şi al suporterilor.

În acest scop se vor amplasa lângă scenă mai multe bannere şi se vor împărţi celor prezenţi peste 1000 de steaguri tricolore pentru coregrafie”, au transmis reprezentanţii trupei IRIS.

De la ora 20.00, sunt programate două evenimente: concert „Muzica popoarelor Europei. Diplomație pe note” la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia susţinut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova – un spectacol original ce-i va purta pe cei prezenţi prin zone și influențe culturale diferite, unite sub bagheta magică a muzicii şi Alba Carolina 300, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, o avanpremieră a campaniei ce se va întinde pe tot parcursul anului viitor, pentru a marca aniversarea a 300 de ani de la momentul zero al existenței celei mai mari cetăți Vauban din sud-estul Europei. O construcție spectaculoasă a numărului 300, realizată din gulguţe de foc, va fi primul semn al campaniei ce marchează clipa în care a fost pusă piatra de temelie a Cetății.

Citeşte şi DUMINICĂ | FESTIVAL de ROMÂNIA: Filarmonica Națională din Chişinău prezintă la Alba Iulia spectacolul Muzica Popoarelor Europei

Citeşte şi DUMINICĂ: ”Alba Carolina 300”. Primăria semnalează marcarea, anul viitor, a trei secole de la prima piatră de temelie a Cetății Alba Carolina

Flaviu Cernescu, Dragonul de Transilvania, revine și el la Alba Iulia, pentru a marca acest moment special, printr-o demonstrație de echilibru nemaivazută: el va traversa pe o coarda suspendată întreaga latura de vest a cetății, ca o paralelă, un arc simbolic peste timp, între momentul în care se năștea Cetatea și ceea ce avem acum.

Citeşte şi Festivalul Național ”Unitate și Prietenie”, ediția a XVII-a. “Călătorie în timp”, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Cercetaşii au pregătit activităţi pentru 500 de participanţi

La Alba Iulia, sâmbătă şi duminică se desfăşoară Festivalul Naţional Studenţesc “Serbările Unirii”. Gala preşedinţilor ANOSR, spectacol şi concerte, toate acestea vor fi organizate în cadrul evenimentului iniţiat de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. AICI programul.

De asemenea, duminică şi luni, cu ocazia manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naţionale, în Alba Iulia vor fi şi RESTRICŢII de CIRCULAŢIE. Vezi AICI zonele vizate.

LUNI, 1 DECEMBRIE

În „ziua cea mare”, nu veţi avea timp de „respirat”, pentru că se găsesc evenimente la tot pasul. De dimineaţă sunt depunerile de coroane în Piaţa I.I.C Brătianu, Iuliu Maniu, Catedrala Încoronării şi statuia lui Mihai Viteazul – evenimente la care va participa şi preşedintele ales, Klaus Iohannis (doar de la ora 11.00). Urmează primirea soliilor din cetățile de scaun pe terasa Sălii Unirii şi parada militară, de la ora 12.30.

Citeşte şi Ziua Naţională a României: KLAUS IOHANNIS ajunge LUNI la Alba Iulia. Depune coroane şi asistă la parada militară

Citeşte şi ”STELE pentru VETERANI”: Prin alergare, mai mulţi militari din ţară vor “desena” o stea pe harta României. De 1 Decembrie ajung în Alba Iulia

În cadrul paradei militare de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia vor defila 860 de militari și 41 de echipamente, aparținând structurilor Ministerului Apărării Naționale, a Ministerului Administraţiei şi Internelor și a Serviciului Român de Informații. Şi președintele ales al românilor, Klaus Iohannis, va participa la evenimentul care se va desfășura începând cu ora 12.30, pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, între Hotel Cetate și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”.

Citeşte şi PARADĂ de ZIUA NAȚIONALĂ a României, la ALBA IULIA, cu 860 de MILITARI și 41 de echipamente de la M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I.

Pe 1 Decembrie, de la 14.00, un adevărat maraton de folclor ne va aduce aminte că suntem români, de oriunde-am fi: Transilvania, Dobrogea, Banat, Oltenia sau Moldova. Fiecare regiune a țării va fi reprezentată folcloric de nume mari ale muzicii populare: Aneta Stan, Gheorghe Roșoga, Trăian Jurchelea, Nicolae Furdui Iancu împreună cu fiul sau, Tudor, Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Mirela Mănescu și mulți alții.

Ziua de 1 Decembrie va adauga la partea de culoare a Festivalului o defilare cu steaguri tricolore supradimensionate, la prânz, iar seara un spectacol impresionant de lasere și un spectaculos foc de artificii tricolore.

De la ora 18.00, veţii vedea că „Pe-al nostru steag e scris „Unire”, într-un eveniment cu lansare de lampioane pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

De la ora 18.30, încep concertele, tot pe Latura de Vest, cu Alin Ignat, Delia (ora 19.00) şi Andra (ora 2o.15), intercalate de spectacolul cu lasere (ora 20.00).

1 Decembrie se încheie triumfal cu un spectacol de artificii, din seria „Emotion Romania”, oferit de „Pyro Events Team – Fireworks Design”. Inspirat din melodia trupei Voltaj, „De la capăt”, evenimentul ce începe la ora 21.15 se dorește un manifest dedicat capacității poporului român de a se mobiliza în momente de cumpănă, de a se reinventa, de a-și depăși limitele, de a-și oferi o nouă șansă și de a izbândi.

Citeşte şi „De la capăt”: Spectacol pirotehnic manifest de 1 Decembrie marca Pyro Events Team, la Alba Iulia. Foc de artificii în culorile tricolorului României

Organizatorii au pregătit şi SURPRIZE pentru turiști la ”Festival de România”: Suveniruri gratuite și panou foto cu personaje care au participat la Marea Unire în 1918

ACCES

Cum se ajunge la Alba Iulia?

Cu mașina: Orașul este străbătut de DN1/E81 și se află la o distanță de 353 km de București, 98 km de Cluj, 71 km de Deva, 77 km de Sibiu și la 224 km de Arad. Puteţi ajunge la Alba Iulia pe DN1 dinspre Bucureşti şi Sibiu, dar şi pe autostrada A1, cu intrare dinspre Sibiu şi ieşire la Sebeş, de unde mai aveţi circa 15 kilometri, pe drumul naţional, până în oraş. Dinspre Deva, puteţi intra tot pe autostradă sau puteţi alege DN7, ambele cu ieşire spre Alba Iulia de la Sebeş. Dinspre Cluj, accesul se face pe DN1.

Unde vă parcaţi maşina?

În Alba Iulia nu sunt spaţii de parcare cu plată, acestea sunt gratuite. Având în vedere însă restricţiile de circulaţie şi aglomeraţia pe timpul manifestărilor, vă sfătuim să alegeţi locaţii amenajate, cum sunt cele din Şanţurile Cetăţii (zona terenurilor de tenis), cu intrare de pe Calea Moţilor (sensul de coborâre), în dreptul sediului Electrica (centru, aproape de intrările spre Cetate, strada Decebal), lângă sediul BRD (tot în centru, Piaţa Consiliului Europei, spre strada Nicolae Titulescu). Parcări mai sunt în zona Piaţa Iuliu Maniu, Piaţa Ion I.C. Brătianu – dar aici vor fi manifestări duminică în jurul amiezii şi luni dimineaţa, astfel că accesul este restricţionat. Şi în interiorul Cetăţii Alba Carolina sunt amenajate spaţii de parcare, însă zona coincide cu derularea evenimentelor şi veţi întâmpina aceeaşi problemă a accesului îngreunat. De asemenea, puteţi alege parcarea Alba Mall, unde puteţi şi intra să faceţi cumpărături sau să mâncaţi.

tren_resizeCu trenul: De 1 decembrie, turiștii pot ajunge în Alba Iulia cu următoarele trenuri:

IR 472: București Nord (17:30) – Ploiești Vest (18:10) – Predeal (19:23) – Brașov (20:00) – Sighișoara (22:25) – Mediaș (23:18) – Blaj (00:22) – Alba Iulia (01:22) – Simeria (02:35) – Deva (02:51) – Arad (05:11) – Curtici (05:46)

IR 1844: Beclean pe Someș (21:15) – Dej Călători (21:47) – Cluj Napoca (22:58) – Războieni (00:27) – Aiud (00:48) – Teiuș (01:03) – Alba Iulia (01:38) – Vințu de Jos (01:56) – Șibot (02:29) – Simeria (03:12) – Deva (03:31) – Ilia (03:58) – Săvîrșin (04:31) – Radna (05:21) – Aradu Nou (06:07) – Timișoara Nord (07:05)

IR 1843: Timișoara Nord (21:24) – Aradu Nou (22:15) – Radna (22:56) – Săvîrșin (23:38) – Ilia (00:13) – Deva (00:38) – Simeria (00:49) – Șibot (01:29) – Vințu de Jos (01:59) – Alba Iulia (02:20) – Teiuș (03:02) – Aiud (03:15) – Războieni (03:35) – Cluj Napoca (04:49) – Apahida (05:17) – Dej Călători (06:22) – Beclean pe Someș (06:52)

IR 1823: București Nord (16:45) – Videle (17:30) – Roșiori Nord (18:13) – Caracal (19:03) – Craiova (19:52) – Filiași (20:25) – Cărbunești (21:13) – Târgu Jiu (21:42) – Valea Sadului (22:10) – Petroșani (22:59) – Subcetate (00:18) – Simeria (00:56) – Șibot (01:55) – Vințu de Jos (02:22) – Alba Iulia (02:42) – Teiuș (03:18) – Aiud (03:32) – Războieni (03:51) – Apahida (04:51) – Cluj Napoca (05:07)

IR 1765: Iași (15:15) – Pașcani (16:21) – Dolhasca (16:38) – Verești (16:56) – Suceava (17:13) – Gura Humorului Oraș (18:13) – Vama (18:36) – Câmpulung Est (18:56) – Câmpulung Moldovenesc (19:04) – Vatra Dornei (20:08) – Vatra Dornei Bai h (20:13) – Ilva Mică (21:43) – Salva (22:12) – Beclean pe Someș (22:37) – Dej Calători (23:08) – Cluj Napoca (00:14) – Războieni (01:37) – Aiud (01:57) – Teiuș (02:12) – Alba Iulia (02:45) – Vințu de Jos (03:00) – Șibot (03:26) – Simeria (04:15) – Deva (04:27) – Ilia (04:54) – Săvîrșin (05:27) – Radna (06:12) – Aradu Nou (07:06) – Timișoara Nord (08:08)

R- 2412: Teiuș (03:40) – Alba Iulia (04:21) – Vințu de Jos (04:42) – Miercurea Sibiu (05:53) – Săliște (06:31) – Sibiu (07:15)

IR 473: Curtici (00:06) – Arad (00:28) – Deva (02:54) – Simeria (03:05) – Alba Iulia (04:24) – Blaj (05:21) – Mediaș (06:23) – Sighisoara (07:18) – Brașov (09:34) – Predeal (10:13) – Ploiești Vest (11:27) – București Nord (12:10)

R- 2441: Târgu Mureș (03:25) – Tîrgu Mureș Sud (03:31) – Luduș (04:25) – Războieni (04:56) – Aiud (05:23) – Teiuș (05:38) – Alba Iulia (06:22) – Vințu de Jos (06:40) – Miercurea Sibiu (07:34) – Săliște (08:11) – Sibiu (08:59)

R- 2302: Simeria (05:25) – Șibot (06:12) – Vințu de Jos (06:37) – Alba Iulia (06:56) – Teiuș (07:46)

IR  1837: Iași (19:25) – Pașcani (20:31) – Dolhasca (20:48) – Verești (21:06) – Suceava (21:22) – Gura Humorului Oraș (22:20) – Vama (22:40) – Câmpulung Est (22:55) – Câmpulung Moldovenesc (23:02) – Vatra Dornei (00:05) – Vatra Dornei Băi h (00:10) – Ilva Mică (01:39) – Salva (02:13) – Beclean pe Someș (02:39) – Dej Călători (03:15) – Cluj Napoca (04:23) – Războieni (05:51) – Aiud (06:14) – Teiuș (06:29) – Alba Iulia (07:04) – Vințu de Jos (07:22) – Șibot (07:49) – Simeria (08:34) – Deva (08:56) – Ilia (09:21) – Margina (10:10) – Lugoj (11:06) – Buziaș (11:41) – Timișoara Nord (12:26)

IC 347:  Curtici (04:20) – Arad (04:42) – Deva (06:56) – Simeria (07:07) – Alba Iulia (08:24) – Blaj (09:19) – Mediaș (10:20) – Sighișoara (11:13) – Brașov (13:43) – Predeal (14:56) – Ploiești Vest (16:13) – București Nord (17:08)

R- 2301: Teiuș (08:00) – Alba Iulia (08:43) – Vințu de Jos (09:01) – Șibot (09:32) – Simeria (10:24) – Deva (10:38)

R- 2026: Cluj Napoca (06:25) – Apahida (06:40) – Războieni (08:01) – Aiud (08:22) – Teiuș (08:37) – Alba Iulia (09:18) – Vințu de Jos (09:35) – Șibot (10:04) – Simeria (10:56) – Subcetate (11:57) – Petroșani (13:20) – Valea Sadului (14:12) – Târgu Jiu (14:35)

R- 2311: Teiuș (12:36) – Alba Iulia (13:14)

IR 1820: Timișoara Nord (07:57) – Buziaș (08:40) – Lugoj (09:29) – Ilia (11:19) – Deva (11:43) – Simeria (11:54) – Șibot (12:38) – Vințu de Jos (13:01) – Alba Iulia (13:17) – Teiuș (13:49) – Aiud (14:00) – Războieni (14:18) – Luduș (14:44) – Târgu Mureș (15:26)

R- 2306: Simeria (12:07) – Șibot (12:53) – Vințu de Jos (13:17) – Alba Iulia (13:34) – Teiuș (14:15)

R- 2343: Teiuș (15:05) – Alba Iulia (15:50) – Vințu de Jos (16:11) – Șibot (16:37) – Simeria (17:30) – Deva (17:45) – Ilia (18:25) – Săvârșin (19:15)

R- 2312: Simeria (16:15) – Șibot (17:02) – Vințu de Jos (17:28) – Alba Iulia (17:49) – Teiuș (18:32)

R- 2443: Sibiu (15:51) – Săliște (16:31) – Miercurea Sibiu (17:09) – Vințu de Jos (18:09) – Alba Iulia (18:37) – Teiuș (19:15) – Aiud (19:27) – Războieni (19:50) – Luduș (20:45) – Târgu Mureș Sud (21:33) – Târgu Mureș (21:43)

IR 1766: Timișoara Nord (13:40) – Aradu Nou (14:29) – Radna (15:23) – Săvârșin (16:07) – Ilia (16:43) – Deva (17:09) – Simeria (17:21) – Șibot (18:17) – Vințu de Jos (18:39) – Alba Iulia (18:55) – Teiuș (19:32) – Aiud (19:46) – Războieni (20:06) – Cluj Napoca (21:21) – Dej Călători (22:54) – Beclean pe Someș (23:23) – Salva (23:47) – Ilva Mică (00:21) – Vatra Dornei Bai h (01:50) – Vatra Dornei (01:59) – Câmpulung Moldovenesc (02:58) – Câmpulung Est (03:07) – Vama (03:22) – Gura Humorului Oraș (03:43) – Suceava (04:32) – Verești (04:56) – Dolhasca (05:15) – Pașcani (05:34) – Iași (06:42)

IR  1819:  Târgu Mureș (17:33) – Luduș (18:17) – Războieni (18:46) – Aiud (19:03) – Teiuș (19:18) – Alba Iulia (19:48) – Vințu de Jos (20:03) – Șibot (20:24) – Simeria (20:59) – Deva (21:09) – Ilia (21:34) – Lugoj (23:08) – Buziaș (23:41) – Timișoara Nord (00:25)

R- 2307: Teiuș (19:36) – Alba Iulia (20:16) – Vințu de Jos (20:34) – Sibot (21:01) – Simeria (21:50)

IC 346: București Nord (13:00) – Ploiești Vest (13:40) – Predeal (14:50) – Brașov (15:28) – Sighișoara (17:55) – Mediaș (18:57) – Blaj (20:16) – Alba Iulia (21:28) – Simeria (22:50) – Deva (23:00) – Arad (01:02) – Curtici (01:24)

R- 2415: Sibiu (19:40) – Săliște (20:25) – Miercurea Sibiu (21:02) – Vințu de Jos (21:58) – Alba Iulia (22:34) – Teiuș (23:19)

IR 1838: Timișoara Nord (17:38) – Buziaș (18:21) – Lugoj (18:55) – Margina (19:52) – Ilia (20:40) – Deva (21:05) – Simeria (21:17) – Sibot (22:12) – Vințu de Jos (22:35) – Alba Iulia (22:51) – Teiuș (23:26) – Aiud (23:38) – Războieni (23:57) – Cluj Napoca (01:11) – Dej Călători (02:41) – Beclean pe Someș (03:09) – Salva (03:32) – Ilva Mică (04:07) – Floreni (05:22) – Vatra Dornei Băi h (05:37) – Vatra Dornei (05:46) – Câmpulung Moldovenesc (06:44) – Câmpulung Est (06:53) – Vama (07:07) – Gura Humorului Oraș (07:28) – Suceava (08:16) – Verești (08:40) – Dolhasca (08:59) – Pașcani (09:19) – Iași (10:30).

TRANSPORT ÎN ORAŞ

autobuz STP mos craciun Odată ajunşi în oraş, fie cu maşina personală, fie cu trenul sau alte mijloace de transport, ca să mergeţi în diferite zone din oraş, puteţi alege cu încredere autobuzele STP. Sunt moderne, curate, încălzite, au internet wireless şi ajung în staţii „aproape la secundă”.

Alba Iulia deține unul dintre cele mai perfomante sisteme de transport public din România, cu aproape 100 de autobuze moderne, confortabile, cu impact redus asupra mediului, dotate cu aer condiţionat şi sisteme de încălzire suplimentară. Mijloacele de transport STP sunt dotate cu GPS, ceea ce permite respectarea exactă a graficelor de circulaţie şi reducerea timpilor de aşteptare în staţii. Alte servicii: anunțare vocală (prin sistemul voice – box) și vizuală (prin panouri de afișaj) în stații și autobuze, valabilitatea biletului extinsă la o oră, posibilitatea achitării biletului prin SMS, ticketing electronic, internet wireless în autobuze. De asemenea, mijloacele de transport sunt dotate cu camere video, pentru supravegherea uşilor şi a siguranţei călătorilor, dar şi sisteme speciale de acces pentru persoanele cu dizabilităţi motrice. Traseele acoperă zona oraşului în totalitate.

Vezi PROGRAMUL autobuzelor STP de 1 Decembrie la Alba Iulia. Preţul biletelor şi trasee

Alte variante de transport în oraş sunt taxi-urile. Majoritatea companiilor au maşini noi şi confortabile, cu tarife până la 2,2 lei pe kilometru: Florea Taxi 0258.945, Exclusiv Taxi 0258.941, Taxi Confort 0358.881129, 0724 044244, 0744 571531, Nova Taxi 0258.942, Unic Taxi 0258.949, City Taxi 0258.948.

MASĂ, CAZARE şi DISTRACŢIE în ORAŞ

În pauzele dintre evenimentele organizate în weekend-ul prelungit de 1 Decembrie, dacă doriţi să beţi o cafea, un ceai, un suc sau chiar să luaţi masa, vă recomandăm localurile din oraş, care au oferte pentru toate gusturile şi aşteptările. De asemenea, dacă nu aţi reuşit să acoperiţi toate obiectivele de vizitat, vă invităm să alegeţi una dintre pensiunile sau unul dintre hotelurile din Alba Iulia, cu preţuri în funcţie de categoria de confort.

În continuare, câteva exemple:

restaurantUnde se poate lua masa în Alba Iulia?

În complexul Alba Mall (Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu 50A, artera de ieşire spre Cluj), găsiţi mâncare pentru toate gusturile şi buzunarele. De la fast food, pizza, paste, salate, până la supe, ciorbe sau preparate sofisticate şi deserturi, le găsiţi la etajul complexului comercial, unde este sectorul „food”. Dacă ajungeţi sâmbătă, prindeţi şi reduceri la cumpărături.

Citeşte şi SÂMBĂTĂ: Alba Mall aniversează 7 ani. Noaptea reducerilor şi concert live Andreea Bănică

Bistro Gavroche

Bucătărie: Franceză, Internațională, Brasserie, Cafe

Opțiuni de luat masa: mic dejun, prânz, cină

Adresa: Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 105-107, (parterul blocurilor M), cartierul Cetate, Alba Iulia

Observaţii: Din ce ne-au povestit clienţii acestui local, mâncarea este foarte bună, iar preţurile sunt acceptabile; deserturile sunt delicioase şi cocktailurile de recomandat. AICI, detalii.

Restaurant Pub 13

Bucătărie: Internatională, Pizza și Paste

Adresa: Strada Aleea Sf. Capistrano, Nr. 1 – Cetatea Alba Carolina (lângă Poarta a III-a Cetăţii, spre terenurile de tenis), Alba Iulia

Observaţii: tot din aceleaşi surse, mâncarea este gustoasă şi meniul diversificat, iar ambianţa deosebită, cu decoraţiuni medievale; însă unii clienţi spun că au aşteptat mult până au fost serviţi cu ce au comandat (depinde cât de aglomerat e localul), iar preţurile sunt peste medie. AICI, cum arată localul.

Antik

Bucătărie: pizza, paste, fast food

Adresa: Piața Iuliu Maniu, Nr. 22, centru, Alba Iulia, (Antik Cafe) sau Alba Mall (4 standuri Antik Pizza şi salate, Antik Paste şi kebab, Antik Food, Antik Gelateria – îngheţată)

Observaţii: Pizza Antik este cunoscută şi preferată în Alba Iulia, la fel salatele, iar, albaiulienii „merg la sigur” la standurile de fast food, paste şi gelaterie: de fiecare dată primesc preparate gustoase, special făcute pentru ei şi revin pentru cel puţin încă o porţie. De asemenea, cafeaua de la Antik Cafe e un punct de atracţie la localul din centru. Preţurile sunt medii. AICI, detalii.

Carpaccio

Bucătărie: internațională

Adresa: Piaţa Iuliu Maniu Nr. 2, centru, Alba Iulia

Observaţii: meniu pentru toate gusturile, mâncare bună şi preţuri ok; servirea e în timp rezonabil; produsele sunt de calitate, preţurile medii. AICI, detalii „din bucătărie”.

Preciosa

Bucătărie: internațională

Adresa: Strada Lucian Blaga, Nr. 10, zona centru, Alba Iulia

Observaţii: restaurantul are ofertă pentru toate preferinţele, însă nu şi pentru toate buzunarele; mâncarea este gustoasă şi este preferată de mulţi albaiulieni; timpul de aşteptare pentru servire este mediu, iar ambianţa plăcută. AICI, detalii.

Trattoria da Roberta

Bucătărie: italiană

Adresa: Strada Tudor Vladimirescu, Bloc B4 (lângă sediul BCR), Alba Iulia

Observaţii: localul are clienţi fideli, care consumă în special preparate cu specific italian, însă meniul este bogat, iar preţurile acceptabile; timpul de aşteptare pentru servire este mediu.

Brothers

Bucătărie: internațională

Adresa: Strada Frederik Mistral, Nr. 3, Alba Iulia, zona centru

Observaţii: local deschis recent, dar care are recomandări bune de la clienţi, şi pentru preparate, şi pentru cafea şi ceaiuri; ambianţă plăcute, preţuri medii şi timp de aşteptare pentru servire, rezonabil

Erol

Bucătărie: Pizza și Paste

Adresa: Bulevardul Transilvaniei (cartierul Cetate), Alba Iulia

Observaţii: preparate gustoase, timp de aşteptare mediu, preţuri acceptabile

Alte localuri unde puteţi lua masa în Alba Iulia, în condiţii recomandate de clienţi:

La Maison de Caroline (bucătărie internațională, adresa: Strada Rubin Patiția, Nr. 13, Alba Iulia), Habitat (bucătărie internațională, adresa: strada Sf. Eugeniu, Alba Iulia; DalBaffo (bucătărie italiană; adresa: Strada Calea Moților, Nr. 3G, Alba Iulia),  Gothic (bucătărie românească; adresă: Șanțurile Cetății Alba Carolina, Alba Iulia), Restaurantul Chinezesc (Alba Iulia, strada Morii nr. 5)

Sunt doar câteva exemple, însă seria localurilor – restaurante, cafenele, bistro-uri, pub-uri – cuprinde o ofertă variată, atât în zona centrală a oraşului, cât şi în Cetate, dar şi în zonele adiacente. Aşteptăm recomandările şi opiniile Dvs. Puteţi adăuga comentarii la acest articol.

De vineri şi până luni, în Club Stage din Alba Iulia se petrece româneşte. Amatorii de distracţie au parte de show-uri unul şi unul, Paraziţii, U nights, Lidia Buble şi petrecerea de 1 Decembrie.

Citește și În Club Stage din Alba Iulia se petrece româneşte, patru nopţi. Paraziţii, U Nights cu Ibiza Experience, Lidia Buble şi afterparty de 1 Decembrie

 

CAZARE în ALBA IULIA

receptie hotel De la hoteluri de trei şi patru stele, la pensiuni cochete şi cu atmosferă intimă, aveţi mai multe opţiuni să vă petreceţi un sejur de cel puţin două zile la Alba Iulia. În funcţie de categoria de confort, pretenţii şi amenajări, preţurile sunt de la „acceptabile”, la „piperate”.

Hotel Parc (****)

Prețuri: 300 – 420 lei

Adresa: Strada Primăverii, Nr. 4, Alba Iulia, 510110, România

Hotel Medieval (*****)

Prețuri: 70 – 150 euro

Adresa: Strada Militari, Nr. 13, Alba Iulia, 510009, România

Hotel Cetate (**)

Prețuri: 32 – 65 euro

Adresa: Strada Unirii, Nr. 3, Alba Iulia, România

Hotel Hermes (***)

Prețuri: 185 – 230 lei

Adresa: Strada Toporaşilor, Nr. 20, Alba Iulia, România

Hotel Mercur (***)

Prețuri: 160 – 240 lei

Adresa: DN1 , km 387, Alba, România

Hotel La Maison de Caroline (****)

Prețuri: 210 – 276 lei

Adresa: Strada Primăverii, Nr. 11, Alba Iulia, 501010, România

Hotel Astoria (***) 

Prețuri: 159 – 199 lei

Adresa: DN1, km 387 – iesirea din Alba Iulia spre Cluj-Napoca, Alba Iulia, 510127, România

Hotel Rustiq (***)

Prețuri: 78 – 138 lei

Adresa: Strada Blajului, Nr. 219, Sântimbru, județul Alba, România

Hotel Mariss (***)

Prețuri: 130 – 170 lei

Adresa: Strada Viilor, Nr. 39, Alba Iulia, România

Vila Preciosa (****)

Prețuri: 150 – 250 lei

Adresa: Strada Lucian Blaga, Nr. 10, Alba Iulia, România

Vila Steaua Nordului (****)

Prețuri: 149 – 219 lei

Adresa: Bulevardul Republicii, 5A, Alba Iulia 510174, România

Vila Elisabeta (***)

Prețuri: 199 – 309 lei

Adresa: Strada Calea Moților, nR. 158, Alba Iulia, România

Vila Duțu (***)

Prețuri: 170 – 220 lei

Adresa: Strada Calea Moților, Nr. 160, Alba Iulia, România

Pensiunea MaryLou (****)

Prețuri: 180 – 220 lei

Adresa: Strada Lalelelor, Nr. 18, Alba Iulia, 510217, România

Pensiunea Terra (***)

Prețuri: 130 – 160 lei

Adresa: Bulevardul Republicii, Nr. 5B, Alba Iulia, România

Pensiunea Casa Traiana (***)

Prețuri: 124 lei

Adresa: Strada Arieșului, Nr. 49A, Alba Iulia, 510178, România

Pensiunea Apulum (****)

Prețuri: 172- 265

Adresa: Strada Lalelelor, Nr. 37, Alba Iulia, 510041, România

Pensiunea Neptun (***)

Prețuri: 84 – 124 lei

Adresa: Strada Iașilor, Nr. 95, Alba Iulia, România

Pensiunea Select (***)

Prețuri: 124 – 252 lei

Adresa: Strada Biruinței, Nr. 72, cartier Oarda de Jos, Alba Iulia, 510003, România

Pensiunea Perla Mureșului (***)

Prețuri: 155 lei

Adresa: Strada Biruinței, Nr. 6, cartier Oarda de Jos, Alba Iulia, 510034, România

Pensiunea Drumul Dragostei (***)

Prețuri: 110 – 130 lei

Adresa: Strada Prieteniei, Nr. 2, Vințu de Jos, Alba, România

Pensiunea MA (***)

Prețuri: 140 – 280 lei

Adresa: Strada Arieșului, Nr. 51, Alba Iulia, România.

Pensiunea ARA (***)

Prețuri: 95 – 110 lei

Adresa: Strada Dragasani, Nr. 15D, Alba Iulia – Cartier Micesti, România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. bono

    sâmbătă, 29.11.2014 at 08:33

    „Unde vă parcaţi maşina?
    În Alba Iulia nu sunt spaţii de parcare cu plată, acestea sunt gratuite.” – O MINCIUNA!
    IN ZONA CARTIERULUI CETATE LOCURILE DE PARCARE SUNT „REZERVATE” DE CATRE LOCATARI CARE PLATESC O TAXA ANUALA PRIMARIEI SI ASTFEL AU DREPTUL EXCLUSIV DE A PARCA PE ACEL LOC. DACA LOCUL E OCUPAT DE CATRE ALTA MASINA, POT CONTACTA POLITIA LOCALA CARE VA AVEA OBLIGATIA SA VA LIPEASCA O AMENDA-STICKER PE PARBRIZ. ASA CA AVIZ TURISTILOR!!!

    • jojo

      sâmbătă, 29.11.2014 at 22:13

      Doar asa mai deconteaza primaria din cheltuieli

  2. jojo

    sâmbătă, 29.11.2014 at 22:12

    Felicitari Alba 24, nu am mai vazut un program asa de detaliat pana acum
    aveti o bulina rosie mare

    Sarbatori fericite !!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax