|

Grădina din curtea şcolii. Proiect la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, în sprijinul elevilor, pentru educație ecologică şi grădinărit

gradina legumeElevii clasei a III-a Step by Step de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia vor participa la activități practice de educație ecologică și grădinărit. În curtea instituției va fi creată o grădină care le va oferi copiilor oportunitatea de a interacționa cu natura, dar și de a învăța curricula școlară într-un mod plăcut și interactiv.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au de aprobat, în ședința de luni, 10 aprilie, un parteneriat între municipiul Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum”, Direcția Agricolă Județeană Alba și Asociația Română de Permacultură. Inițiativa se înscrie în domeniul de responsabilitate socială corporatistă (CSR), ce reprezintă implicarea mediului de afaceri la îmbunătățirea calității vieții comunității din care face parte și în care își desfășoară activitatea.

Astfel, ca urmare a donației venite din mediul de afaceri, a fost posibilă inițierea proiectului cu titlul „Grădina din curtea școlii”. În cadrul acestei inițiative se regăsesc următorii parteneri instituționali și membri ai societății civile: Municipiul Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Direcția Agricolă Județeană Alba și Asociația Română de Permacultură.

„Învățământul actual aplică prea puține modalități de învățare nonformală prin activități practice în aer liber în domeniul protecției mediului și a dezvoltării durabile. În urma unor discuții cu membrii Asociației Române de Permacultură s-a ajuns la concluzia că în ultimii ani se observă o mare dorință la nivel național de a introduce practicile de grădinărit în școli. Acest proiect nu reprezintă doar un curs de grădinărit pentru elevi, el contribuie la formarea bazei unei gândiri sănătoase și la sedimentarea unor valori precum grija față de mediu și față de propria alimentație”, se precizează în proiect.

Grădina va fi gândită și dezvoltată ca un sistem agricol sustenabil, care va crește de la an la an, cu fiecare generație de elevi. Ea va putea fi folosită ca o platformă de aplicare a cunoștințelor dobândite pe parcursul orelor desfășurate în clasă. Proiectul vizează și implicarea activă a profesorilor pentru ca, în acest fel, grădina să fie adoptată de către școală ca parte integrantă a sistemului educațional. Fiind deschis tuturor, proiectul se adresează întregii comunități locale, începând cu părinții elevilor. Prin implicarea treptată a cât mai multor persoane se creează o coeziune în societate și se formează o bază pentru dezvoltarea durabilă locală.

Grupul țintă este format de elevii clasei a III-a Step by Step.

Participarea activă a copiilor, cadrelor didactice și a societății civile la acest proiect se concretizează în activități practice de educație ecologică, grădinărit și crearea unei grădini în curtea școlii. Această grădină oferă copiilor oportunitatea de a interacționa cu natura, dar și de a învăța curricula școlară într-un mod plăcut și interactiv. Printr-un program bazat pe instruire interactivă ei au șansa de a vedea cum se dezvoltă plantele și cum cresc semințele de legume și flori. Elevii școlii participante în proiect vor învăța să grădinărească, să se bucure împreună de activități în aer liber și de rodul propriilor lor eforturi, mai precizează iniţiatorii.

Pe parcursul proiectului, Asociația Română de Permacultură va organiza o sesiune de informare, va analiza spațiul pus la dispoziție de unitatea de învățământ pentru a stabili cel mai potrivit loc pentru grădină și va elabora planul grădinii, iar Direcția Agricolă Județeană Alba va implica un specialist care va oferi următoarele servicii:

  • ajutor cu elaborarea planului grădinii
  • consultanță în domeniul agriculturii părinților voluntari, cadrelor didactice și copiilor
  • va superviza activitățile de semănat și plantat

Grădina va fi amplasată în curtea școlii, va avea suprafața de 20 mp și va fi formată din straturi săpate, legume. Bugetul necesar este de 1.000 de lei.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=558972avatar Publicat de pe 10 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !
  • fane de la sifoane: draga stela, nu este normal sa dai de mancare de pe geam animalelor fara stapan sau salbatice....
  • Georgel: Sa faca foc cu hârtiuţe în el ca se vede mai bine noaptea!!!!
  • Marin Nicolae: Ma interesează toate Cum pot sa iau legatura cu dumneavoastră

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI