Connect with us
Publicitate

AIUD

Grevă spontană la Uzina de Vagoane Aiud! Oamenii nu și-au primit salariile de trei luni

Publicat

Muncitorii de la Uzina de Vagoane Aiud au oprit joi dimineață lucrul și au intrat în grevă din cauză că nu și-au mai primit salariile de aproximativ trei luni. Ultimii bani, respectiv 70% din salariu, i-au primit în luna iulie, după care oamenii n-au mai văzut nici un ban. 

În fabrică lucrează aproximativ 60 de oameni care produc piese finite pentru vagoane și construcții sudate pentru gări. Majoritatea câștigă luanr sume echivalente cu salariul minim pe economie. Surse din întreprindere, care au dorit să își păstreze anonimatul, au spus pentru Alba24 că reprezentanții ITM au ”vizitat” fabrica acum câteva zile, dar nu cunosc rezultatul discuțiilor. ”Am mai făcut grevă și ne-au promis că totul se va rezolva. Ne-au păcălit! Nu ne lasă nici să plecăm în șomaj” a delarat o femeie care lucrează în fabrică.

Fabrica de Vagoane aparține de ”Remarul 16 Februarie” Cluj-Napoca (REFE), o companie care se ocupă cu construcţia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferată. ”Remarul” a cumpărat în această toamnă Uzina de Vagoane Aiud de la acţionarul majoritar ”Transferoviar Grup”, pentru 4,2 milioane de lei .

”Remarul 16 Februarie”  este o companie cu 14 mil. lei capitalizare. Compania îi aparține omului de afaceri Călin Mitică, un apropiat al șefului SRI, Eduard Helvig.

Uzina de Vagoane Aiud este un atelier de reparaţii şi întreţinere vagoane de cale ferată şi execuţie de subansamble şi piese de schimb pentru material rulant, potrivit informaţiilor de pe propriul site.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sanda

    joi, 26.10.2017 at 20:43

    Sa le fie rusine celor care nu se gandesc ca oamenii care, oricum lucreaza in conditii neomenesti, asemeni sclavilor din mina, merg acasa la familiile lor fara un ban la sfarsitul lunii. A fost cineva sa vada cum muncesc acesti oameni? Eu am fost si…e neomeneste. Nu cred ca e o simpla greva, eu cred ca e un strigat spre Dumnezeu, ca altcineva nu ii mai ajuta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax