Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grindeanu: La presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Demisionez după ce demisionează el

Publicat

sorin grindeanu 2Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în conferința de presă organizată la Palatul Victoria după excluderea sa din PSD, că a fost exclus din partid din cauza presiunilor făcute de Liviu Dragnea. Premierul i-a cerut președintelui PSD să își asume criza politică, precizând că, după ce acesta va demisiona, va demisiona și el din funcția de prim-ministru.

„Este o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist”, a spus Grindeanu.

El l-a acuzat pe Dragnea că încearcă să „confiște un întreg partid”.

”Singurele modalităţi prin care se conduce sunt aceste CEx-uri din două în două luni, organizate pentru execuţii. Se va spune că PSD a decis să depună moţiune de cenzură împotriva propriului guvern pentru că Liviu Dragea vrea tot mai multă putere. Voi rămâne membru PSD, indiferent de ce spune Liviu Dragnea, indiferent câte CEx-uri va organiza domnul fost pedelist Liviu Dragnea. Ce va face? Ne exclude pe toţi?, a mai spus premierul.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că va demisiona din funcţia de premier după ce va demisiona Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD.

Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească şi să îşi asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu”, a spus Sorin Grindeanu, după ce partidul, prin Comitetul Naţional Executiv, i-a retras sprijiul politic şi a decis iniţierea moţiunii de cenzură.

”Termenul până luni mă va clarifica, varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să îşi asume acest eşec şi să îşi dea demisia. În secunda doi voi face acelaşi lucru. Cred că asta e rezolvarea corectă şi să se convoace Congresul PSD”, a spus premierul.

Grindeanu a mai anunţat că va iniţia discuţii chiar de joi seara cu parlamentarii PSD, pe care se fac presiuni pentru a-şi demite propriul Guvern.

„În situația în care voi constatat că nu pot asigura un guvern funcțional, în care miniștrii să-și facă treaba, atunci îmi voi da demisia. Vom intra pe procedurile prevăzute de Constituție și sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. De asemenea, anunț public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, începând de azi, care m-au rugat să mă văd cu ei. Există în interiorul partidului, dincolo de acea masă decidentă din CEx, o mare îngrijorare, pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului guvern. Și am același mesaj și pentru colegii mei din CEx, pentru că știu că există oameni onești în acest comitet. Știu și ce s-a întâmplat în aceste zile și vreau să-i asigur că părerea mea despre ei nu s-a schimbat”, a continuat acesta.

Sorin Grindeanu a răspuns și acuzațiilor aduse de Liviu Dragnea potrivit cărora în spatele lui s-ar afla anumite persoane sau anumite instituții: „Voi răspunde la două dezinformări pe care le-am auzit astăzi de la Liviu Dragnea, cum că văd că încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu președintele României, suntem într-o conspirație existentă doar în mintea președintelui PSD. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Așa că să se gândească Dragnea mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea, dacă va continua, reacții și mai puternice pe acest subiect”.

Referitor la lipsa comunicării miniștrilor cu premierul, invocată de liderul social-democraților, Grindeanu a explicat că acestora le era greu să lucreze atâta timp când de la Palatul Victoria veneau anumite directive, iar de la partid altele. Totodată, el este de părere că Liviu Dragnea „încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de 1989”.

De asemenea, primul-ministru a informat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis referitor la situația politică actuală din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax