|

Grindeanu: Miercuri va fi aprobată în Guvern strategia de descentralizare a României

sedinta guvern grindeanu 2017Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, strategia de descentralizare, a anunţat premierul Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, toate obiectivele care pot fi trecute în administraţia autorităţilor locale trebuie transferate în gestiunea acestora.

”Mâine am şedinţă de guvern. (…) Mâine aprob strategia de descentralizare în Guvern, ceea ce e un pas extrem de important pentru ceea ce avem de făcut în continuare, deşi am miniştrii în echipa mea care au o reticenţă (…), e foarte greu să renunţe la anumite lucruri pe care le consideră că sunt de apanajul administraţiei centrale. Mâine facem acest poate prim pas ca şi hotărâre şi aprobăm această strategie de descentralizare, pentru că e nevoie şi sper ca finalul mandatului nostru, încredinţat de cetăţeni, să ne prindă cu toate aceste lucruri făcute”, a declarat Grindeanu.

Potrivit premierului, Executivul pe care îl conduce este decis să facă descentralizarea şi le-a transmis primarilor cu care s-a întâlnit că este momentul ca acest proces să treacă “dincolo de vorbe”.

“Am cerut miniştrilor şi membrilor echipei guvernamentale ca toate lucrurile care pot fi date către autorităţile publice locale, înţelegând aici şi cele judeţene, să poată fi transferate într-un ritm cât mai rapid, astfel încât cei care pot gestiona aceste obiective să o facă şi o fac în mod sigur mult mai bine decât noi de la Bucureşti”, a adăugat prim-ministrul.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=559419avatar Publicat de pe 11 aprilie 2017 şi actualizat pe 11 aprilie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nimenialtu: Taxe pt poluare, normal. Mi se pare corect ca daca poluam sa platim. Dar acum vine intrebarea mare: Cati...
  • Gogu: Sa vina și la Abrud ,se fumează în Toate barurile!!!!!!!!!!!!!!
  • Ceausescu: Mentalitate de sclavete… OMUL NOU a fost faurit bine! Tzeranii adusi fortati la oras, si-ar face si...
  • Nitulescu Marian: Am plătit taxa in 2012 . Pot recupera taxa?? Mulțumesc !
  • Ionel: NM, fiind o persoană deja implicată activ în procese ce țin de implementarea multor inițiative legate de...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI