Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Grup Corint amenință că va da în judecată CL Alba Iulia dacă nu va primi răspuns, curând, la cererea de cesiune a contractului de asociere

Publicat

„Grup Corint”, firma angajată să realizeze lucrările de restaurare a Cetății Alba Carolina amenință să acționeze în instanță Consiliul Local Alba Iulia, în cazul în care nu va aproba cererea lor de cesiune a contractului de asociere încheiat în 2006 între societate și CL, către o altă firmă, „Corint” SRL aparținând tot lui Dan Sabău. Respectivul contract avea ca obiect darea în folosință a unor terenuri și spații din Cetate.

„Grup Corint” SA anunță consilierii locali că și-a angajat apărător, pe avocata Diana Ludoșan, fiica consilierului local Mircea Ludoșan și că îi va da în judecată în cazul în care nu vor da curs aprobării cererii. În plângerea prealabilă ce va fi prezentată în ședința de CL din 25 septembrie, reprezentanții societății arată că actul adițional încheiat în anul 2011 la contractul încheiat în anul 2006 ”acordă posibilitatea subscrisei de a cesiona în tot sau în parte afacerea, implicit dreptul subscrisei de a cesiona contractul către terțe persoane și, mai mult decât atât, nici legea nu interzice această operațiune, astfel încât față de prevederile contractului și legislația în vigoare o astfel de operațiune este perfect licită și valabilă și prin urmare vă solicităm acordul în vederea încheieriii cesiunii”.

Motivele pentru care SC „Grup Corint” SA a cerut cesionarea contractului de asociere încheiat în anul 2006 cu CL Alba Iulia către o altă firmă, „Corint” SRL sunt, de asemenea, reflectate în documentul prezentat consilierilor: „Societatea Comercială Grup Corint SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi spre exemplu: societatea comercială Grup Corint SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar societatea comercială Corint SRL, pentru turism şi servicii aferente. Cesiunea Contractului de asociere către societatea comercială Corint SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic, care să regularizeze,după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”.

În plângerea prealabilă, „Grup Corint” SA mai arată că „valoarea lucrărilor care fac obiectul contractului este mult prea mare ca societatea să riște să cesioneze drepturile și obligațiile contractuale unui terț care să nu prezinte garanțiile necesare de îndeplinire a obligațiilor contractuale sau care să devină insolvabil sau să prezinte orice fel de suspiciune cu privire la capacitatea acestuia de a aduce la îndeplinire contractul încheiat”.

În ședința din luna august, consilierii locali s-au abținut de la aprobarea cererii de cesiune, după ce în luna iulie proiectul de hotărâre a fost amânat. „Grup Corint” SA arată că au trecut mai mult de 30 de zile de la data la care a fost înaintată cererea și că a fost depășit termenul legal în care CL avea obligația de a răspunde solicitării.

Revenim cu decizia consilierilor din ședința de CL din 25 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. cetateanca

    vineri, 21.09.2012 at 16:57

    S-au depasit cele 30 de zile in care trebuia sa primiti raspuns??? Eu personal am cereri care asteapta raspuns si de 3 ani de la Primarie si pot sa ii suflu de praf! Dan Sabau, cat tupeu! dupa ce ti-ai facut hotel pe bani europeni vii sa-ti dai complicele in judecata?!! Vedea-v-as in insolventa , capuselor, parazitilor, sugativelor cu aere de guvernatori ai Cetatii!!

  2. sus scofa

    vineri, 21.09.2012 at 19:46

    muhahahaha,,,,,,,,,,,ce nervi,ce blestem,,,,,,,,,,,,,,,,,ai dreptate………..un singur cuvant………CORUPTIE

  3. anghel radu

    vineri, 21.09.2012 at 22:28

    un ordinar ****,….asta este SABAU……a uitat ca in anii’90 a fost la un pas de a infunda *****,…..ca i-si rupe in bataie ******,….cum dracu a ajuns ****** acesta sa fie un asa ‘tupeist'”

  4. Pingback: Consilierii locali ai Alba Iuliei nu au rămas imuni la amenințările Grup Corint: Au aprobat cesiunea contractului de asociere încheiat cu societatea în 2006 | Alba24

  5. Pingback: Nu au rămas imuni la amenințările Grup Corint: CL Alba Iuli a aprobat cesiunea contractului de asociere încheiat cu societatea în 2006 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax