Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Grup Corint” cere bani de la Primărie pentru ceremonia de Schimbare a Gărzii din Cetatea Alba Carolina

Publicat

Spectacolul Schimbării Gărzii din Cetatea Alba Carolina ar putea să nu mai aibă loc, din lipsă de fonduri. Acesta este anunțul făcut de SC „Grup Corint” SA, printr-o adresă la Primărie. Considerând că „și-a făcut din plin datoria față de un plus de imagine al orașului nostru”, societatea care i-a angajat și care administrează o bună parte a Cetății (toate locurile în care sunt plasați soldații) a înaintat Consiliului Local al municipiului Alba Iulia un document prin care solicită decontarea serviciilor Schimbului de Gardă de la Poarta a III-a a Cetății, pe strada Mihai Viteazul. În caz că nu vor primi finanțarea solicitată, începând cu data de 15 iulie, aceștia vor sista spectacolul, pe motiv că nu își mai permit aceste cheltuieli.

În documentul de solicitare a decontului, „Grup Corint” prezintă o situație a activității desfășurate până în prezent: „Începând cu luna aprilie 2009 și până în prezent, societatea nostră a inițiat, a investit și a desfășurat zilnic, indiferent de anotimp, spectacolul Schimbului de Gardă la Porțile Cetății, contribuind definitoriu la dezvoltarea turismului în Cetatea bastionară de tip Vauban Alba Carolina, printr-un plus de imagine care a generat, pe de o parte, un aflux important de vizitatori în cetate, iar, pe de altă part,e a creat viață și culoare Porților Cetății”.

Societatea, care a și inițiat spectacolul Schimbării Gărzii, susține că acesta a generat costuri indirecte în investiția în bani, respectiv uniforme, arme, echipamente și cai, dar și prin remunerația celor 30 de salariați. „Nu puține sunt costurile cheltuielilor generale de întreținere lunară. Pentru toate acestea, vă stăm oricând la dispoziție cu documente justificative ale cheltuielilor”, mai menționează autorii cererii, adăugând că, pentru lunile iulie, august și septembrie 2009, Primăria a decontat aceste servicii.

Cererea nu a fost soluționată în ședința de Consiliu Local din 9 iulie 2012, pe motiv că nu a fost detaliată situația financiară și sumele solicitate.

„Grup Corint” SA a obținut, în baza unui contract de asociere cu Primăria Alba Iulia, aproape un sfert din suprafața Cetății Alba Carolina, denumit Traseul Celor Trei Fortificații, pentru care plătește o redevență 800 euro/ lună.  Zona respectivă a fost concesionată pe o perioadă de 49 ani. „Grup Corint” și-a amenajat în clădirea fostei manutanțe, un hotel de 5 stele. Hotelul a fost inaugurat în iunie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. eu

    luni, 09.07.2012 at 16:04

    da de milioanele de euro smulse bugetului local nu spun nimic cavaleri templieri ai Corintului?

  2. derp

    luni, 09.07.2012 at 16:11

    i-auzi! dupa ce ca si-au facut proprietate privata din toata suprafata aia luata moca, si dupa ce si-au batut joc de cetatenii orasului in diverse ocazii, cea mai perfida mi s-a parut inchiderea portii a III-a cu lanturi si obligarea cetatenilor sa mearga doar pe podul ala ingust sa se amestece cu turistii.
    Trecand peste astea, daca ne uitam la asa zisele resturari, vedem ca-s praf: caramida ieftina si proasta, dupa doua ierni se dizolva, piatra decorativa de pe unul din stalpii portii a II-a a crapat, pavajul in unele zone a devenit „troaca”… s.a.m.d.
    Dupa toate astea mai au si pretentii la bani? Hava sigur le va da ca si pana acum totul pe felie si prostimea va fi prostita in continuare!

  3. INDIGNAT

    luni, 09.07.2012 at 16:59

    Dar faptul ca a luat in stapanire jumatate din Cetatea Vauban nu „compenseaza”?

    Poate ca ar trebui ca altcineva sa administreze cetatea in locul Corintienilor? Sau astea sunt semnalele ca se cam termina de smantanit cash-ul si se ajunge la fundul sacului?

    Puneti mana si munciti daca vreti profit , nu mai stati la mila contribubililor din Romania!

  4. toma

    luni, 09.07.2012 at 17:39

    Grup Corint nu cere bani, strict, de la primarie. Grup Corint cere bani de la NOI, toti. locuitori ai orasului Alba Iulia. Dupa ce a acaparat aproape jumatate din terenurile si cladirile cetatii, dupa ce ca mai si platim accesul pe traseul celor trei fortificatii (unde, fie vorba intre noi, nu prea ai ce vedea) , dupa ce s-a ras un parc de pe fata pamintului si si-au facut parcare pt. hotel (asa cereau normativele pt. acordarea celor 5 stele) mai trebuie, acum, sa intretinem si personalul (partial) firmei. De altfel, vorba din popor spune totul
    ; Nu-i prost cel ce cere……

  5. Pingback: (VIDEO) Primarul Mircea Hava: „Consiliul Local ar trebui să dea bani pentru spectacolul de Schimbare a Gărzii Cetății” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax