Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupare de hoţi care opera în Alba şi alte zone din ţară, destructurată de DIICOT Timiş şi poliţişti. Prejudiciu de peste 40.000 lei

Publicat

cardO grupare de hoţi care furau bani de pe carduri sustrase, a fost destructurată, miercuri de DIICOT Timiş, care a coordonat percheziţii efectuate de poliţiştii BCCO, cu sprijinul colegilor din Alba, Cluj, Zalău, Sibiu, Hunedoara şi Suceava. Cinci persoane au fost audiate, prejudiciul fiind estimat la valoarea de peste 40.000 de lei.

Gruparea era condusă de doi concubini, un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 43 de ani, care iniţial se ocupau cu furturi de portmonee. Apoi, cu cardurile bancare găsite în portofelele respective, furau banii din conturi. Hoţii au operat şi în judeţul Alba.

Potrivit IGPR, miercuri, 3 februarie, “poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii DIICOT – ST Timişoara au efectuat 7 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale.

La acţiune au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş şi jandarmi.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna aprilie 2015, gruparea infracțională, coordonată de un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 43 de ani (concubini), ar fi comis iniţial furturi de portmonee.

Ulterior, membrii grupării ar fi folosit cardurile bancare din portmoneele sustrase, efectuând operaţiuni financiare frauduloase”.

Poliţiştii precizează că gruparea acţiona pe teritoriul întregii ţări, membrii acesteia fiind identificaţi în peste 20 de cauze înregistrate la unităţile de poliţie din diferite judeţe.

“Sarcinile acestora erau bine stabilite, doi dintre membrii grupării se ocupau de furtul portmoneelor şi mijloacelor de plată electronică, alţi doi de retragerile frauduloase de numerar, iar unul avea rolul de şofer”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 40.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2 laptopuri, 5 telefoane, 3 dispozitive de stocare a informaţiilor şi 4.900 de lei, susceptibili a proveni din comiterea faptelor.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT – ST Timişoara, pentru audieri.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos cu instrumente de plată electronice şi furt.

Activitățile au beneficiat de sprijinul BCCO Suceava, BCCO Cluj şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție judeţene Zalău, Sibiu, Hunedoara şi Alba.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax