Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupare de proxenetism, destructurată de poliţiştii BCCO Alba Iulia şi DIICOT. Prostituţie în cluburi de striptease din Sibiu

Publicat

pol

striptease Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba Iulia şi Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o grupare infracţională organizată, care ar fi exploatat 17 femei pe care le-au obligat să practice prostituţia în cluburi de striptease din Sibiu.

Poliţiştii BCCO Alba Iulia şi SCCO Sibiu au efectuat, luni, şase percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism, transmite IPJ Alba, într-un comunicat.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe agende cu însemnări personale, legate de venituri realizate prin exploatarea tinerelor, sisteme informatice, telefoane mobile şi aproximativ 1.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii, cu sprijinul jandarmilor, au pus în executare şi 25 de citaţii şi mandate de aducere cu privire la persoane care urmează a fi audiate în calitate de părţi vătămate şi martori, la sediul DIICOT Sibiu.

Gruparea infracţională, formată din 7 persoane, s-ar fi constitut în municipiului Sibiu şi ar fi racolat 17 tinere, de regulă din medii defavorizate sau centre de plasament.

Cei în cauză ar fi convins victimele să se angajeze ca dansatoare în cluburi de striptease, însă ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de constrângere, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu clienţii cluburilor de striptease sau alţi clienţi găsiţi de ei.

Fetele recrutate erau apoi angajate cu forme legale la cluburile de striptease, ca menajere sau îngrijitoare de spaţii verzi şi cazate în diferite locaţii.

În realitate, tinerele recrutate de membrii grupării lucrau ca dansatoare în două cluburi de striptease care aparţin unei firme din Sibiu, la care cei în cauză erau asociaţi sau administratori.

Banii obţinuţi în urma practicării prostituţiei ar fi revenit în mare parte membrilor grupării, care le-ar fi găsit clienţi şi le-ar fi plasat în diverse locaţii, pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu clienţii, sub directa lor supraveghere.

De asemenea, membrii grupării ar fi exploatat şi alte tinere, care iniţial acceptau să practice prostituţia, însă deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constrânse de cei în cauză să continue.

Totodată, în situaţiile în care persoanele exploatate reuşeau să plece, ar fi fost căuate de membrii grupării şi determinate prin acte de agresiune să continue practicarea prostituţiei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit DIICOT Sibiu, “asupra victimelor recrutate era exercitată o puternică presiune psihică  iar pentru a menţine controlul asupra acestora membrii grupului apelau la ameninţări şi uneori  la violenţe fizice unele dintre victime fiind spitalizate în urma actelor de agresiune suferite.

Pe lângă victimele traficului de persoane asupra cărora au exercitat ameninţări si acte de agresiune  membrii grupului au exploatat şi alte tinere pe care le-au îndemnat sau determinat să practice prostituţia, obţinând importante foloase patrimoniale.Deşi iniţial persoanele vătămate  au acceptat să practice prostituţia,  ulterior membrii grupului au exercitat diverse forme de constrângere asupra acestora pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor (de la restrângerea libertăţii de acţiune si mişcare, prin reţinerea actelor de identitate, a telefoanelor sau cartelelor, interzicerea părăsirii locaţiei unde erau cazate, reţinerea lucrurilor personale si lăsarea fără îmbracăminte, exercitarea unor acte de agresiune).

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 25 de persoane”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax