Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupul consilierilor PDL din CL Aiud solicită revocarea majorării impozitelor şi taxelor locale

Publicat

Grupul consilierilor PDL Aiud a anunţat că au depus, joi, un proiect de hotărâre al CL prin care se revocă majorarea impozitelor și taxelor locale. Potrivit acestora, creșterea cu 16% a impozitelor și taxelor locale la Aiud este nedreaptă și în dezavantajul cetățeanului.

„În condițiile în care situația economică a contribuabilului aiudean nu a cunoscut o modificare în bine față de anul fiscal anterior și pentru că opțiunea majorării nu a fost anunțată onest în programul electoral al USL, inițiativa PDL face apel la conștiința fiecărui consilier local, indiferent de culoarea politică”, se arată într-un comunicat semnat de consilierii Oana Badea, Iosif Bradea, Tiberiu Budușan, Aurel Fleșer, Gheza Molnar şi Vasile Vultur.

„Conform declarațiilor consemnate în presa locală, ar exista o cutumă care îndreptățește această creștere. Păi dacă e cutumă, adică regulă nescrisă, consfințită prin tradiție, atunci era cutumă și în noiembrie, nu? Și totuși în noiembrie nu s-au mărit taxele și impozitele. Ele s-au mărit doar după ce Guvernul USL a emis hotărârea cu caracter imperativ”, mai precizează aceştia.

În ședința ordinară din 27.11.2012, consilierii locali au votat în unanimitate menținerea nivelului impozitelor și taxelor din anul fiscal anterior. Consilierii PDL susţin că așteaptă convocarea de către primar a unei noi ședințe extraordinare pe tema revocării acestei majorări, iar, în caz contrar, vor face ei această convocare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Aiud, cererea grupului PDL prezentată iniţial la secretariatul instituţiei era semnată doar de către consilierul Oana Badea, iar o decizie privind eventuala convocare a CL în şedinţă urmează să fie luată în zilele următoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Şedinţa de Consiliu Local la Aiud pentru revocarea hotărârii de majorare a taxelor, programată în 29 ianuarie | Alba24

  2. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Vezi ce proiecte sunt discutate pe ordinea de zi | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax