Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupul Kronospan a renunțat la procesele împotriva opozanților și va plăti cheltuieli de judecată

Publicat

Kronospan Sebeș SA și Kronochem Sebeș SRL au renunțat la procesul cu ultimul dintre cele cinci persoane reclamate în instanță, după protestele masive desfășurate în 2015 împotriva fabricii de forlamdehidă de la Sebeș. Este vorba despre profesorul Ioan Căldare, din Petrești. Tribunalul Alba a decis să oblige reclamantele, respectiv cele două companii, la plata a 5.000 de lei cheltuieli de judecată. ”Este un exemplu clar de încercare de intimidare a noastră prin intermediul proceselor în instanță” a spus Ioan Căldare.

Decizia de renunțare la proces vine după schimbarea managementului companiei Kronospan. În urmă cu doi ani, Daniel Nicolae Voic, Ioan Căldare, Cătălin Răzvan Hudrea, Ana Hațegan și Cristian Oneț au fost dați în judecată ca urmare a unor proteste desfășurate în Sebeș.

Cele două companii, printr-o casă de avocatură au mutat cu succes scandalul din stradă, în instanță, unde a reclamat „încălcarea dreptului la imagine al reclamantelor”, precum și au cerut „interzicerea pentru viitor a săvârșirii acestor fapte”. De asemenea, li s-a solicitat plata către reclamante a sumei de 1 leu, cu titlu de daune morale, dar şi publicarea, pe proprie cheltuială, într-un ziar de largă circulație, a hotărârii care ar fi urmat să fie pronunțată în cauză, în termen de 15 de zile de la comunicarea acesteia.

Pentru doi dintre cei chemaţi în judecată, respectiv Ana Haţegan şi Ioan Căldare, Kronospan şi Kronochem le solicita, fiecăruia, şi plata unor daune materiale estimate atunci la valoarea de 250.000 lei.

De atunci, nu au mai fost organizate alte proteste în stradă la Sebeș, cu toate că noua fabrică de formaldehidă a fost construită și va începe să producă în scurt timp, după clarificarea tuturor contestațiilor depuse pe la diferite autorități.

Solutia pe scurt în cazul Căldare: ”În temeiul art. 411 NCPC ia act de renunţarea reclamantelor KRONOSPAN SEBEŞ SA şi KRONOCHEM SEBEŞ SRL, ambele cu sediul în Sebeş, str. M. Kogălniceanu, nr. 59, jud. Alba la judecarea cererii de chemare în judecată a pârâtului Căldare Ioan, domiciliat în Petreşti, str. 1 Mai, nr.11, jud. Alba. Obligă reclamantele la plata în favoarea pârâtului a sumei de 5000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Alba. Pronunţată în şedinţa publică din 01.11.2017”.

În interesul pârâtului Ioan Căldare au fost acceptate anterior de instanță în calitate de interveniente Centrul Independent pentru Protecția Mediului cu sediul în Sebeş, Fundația Eco-Civica și Asociația ACTIVEWATCH din București.

Vezi și

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax