Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la evenimente internaționale desfășurate în Bulgaria, Muntenegru și Republica Moldova

Publicat

_DSC6569Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la o serie de evenimente internaţionale. „Procesul lui Prometeu”, un spectacol original din repertoriul grupului, a fost selectat să participe la câteva festivaluri internaţionale de teatru adresate trupelor tinere.

În perioada 16 – 21 iunie, grupul va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret, VREME, organizat în Vratsa, Bulgaria. Este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Estul Europei, ajuns la a XVII-lea ediţie. Festivalul este unul de anvergură, bucurându-se de suportul autorităţilor locale şi aflându-se sub patronajul Primarului Kalin Kamenov. Festivalul este organizat din doi în doi ani, reuneşte cele mai bune grupuri şi companii tinere din Europa şi de pe alte continente şi prin longevitatea sa reuşeşte să transforme Vratsa într-o veritabilă capitală internaţională a teatrului de tineret. Supervizarea critică este asigurată de regizori şi actori recunoscuţi pentru activitatea lor profesională în plan internaţional şi pentru implicarea în activităţi şi evenimente de formare artistică a tinerilor generaţii.

Grupul Skepsis participă pentru a două oară la acest festival, după ce la ediţia precedentă a surprins printr-o prezenţă dezinvoltă şi creativă, cu un spectacol de Comedia dell Arte energic şi debordant. Acum e rândul Procesului lui Prometeu un spectacol care va fi prezentat publicului şi participanţilor pe scena teatrului de vară. Deplasarea Grupului Skepsis este susţinută în acest demers de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi de Primăria Municipiului Alba Iulia. Sprijinul acordat de Primăria Alba Iulia vine în contextul protocolului de colaborare încheiat pentru o perioadă de 10 ani între Municipiul Alba Iulia şi Asociaţia Grupul Skepsis, în cadrul proiectului Interactive Cities, finanţat prin programul URBACT III.

În perioada 11 – 15 august, Grupul Skepsis va participa la Festivalul Internaţional de Teatru KORIFEJ, organizat la Kolasin, Muntenegru. Prima ediţie a acestui festival a avut loc în 2014, iar din 2016 a devenit internaţional, fiind dedicat teatrului alternativ. Teatrul Kolasin are misiunea de a dezvolta viata socioculturală a comunităţii şi de a promova potenţialul turistic al localităţii prin artă. Festivalul este aflat la primele ediţii şi este susţinut de instituţii şi organizaţii locale. Teatrul Kolasin a fost prezent la Alba Iulia la Festivalul Internaţional APOLLO în acest an, unde în cadrul discuţiilor şi schimburilor interculturale s-au creat punţi de legătură spre colaborări viitoare.

Poate cea mai interesantă călătorie internaţională a Grupului Skepsis va fi în luna octombrie 2017, la Cahul, Republica Moldova, unde a fost invitat să participe la celebrarea a 30 de ani e la înfiinţarea Teatrului Muzical-Dramatic “B.P.Haşdeu”. Directorul teatrului, Gheorghe Mândru a lansat această invitaţie chiar la Alba Iulia, unde teatrul din Cahul a participat anul acesta la Festivalul Internaţional Apollo. Echipa teatrului din Cahul a lăsat o puternică impresie la Alba Iulia apreciind munca organizatorului, frumuseţea şi valoarea istorică şi simbolică a oraşului şi mai ales schimburile de experienţă realizate în cadrul festivalului. Iată de ce se doreşte deschiderea unei colaborări în plan cultural-artistic de durată în următorii ani.

Alegerea spectacolului nu este întâmplătoare. Pe parcursul anilor Grupul Skepsis şi-a creat un stil, o abordare şi o viziune artistică specifică, bucurându-se de recunoaştere în plan naţional şi internaţional. Această recunoaştere este meritul generaţiilor de tineri care, asemenea lui Prometeu, muncesc împreună pentru a ţine aprinsă flacăra pasiunii, a dragostei pentru artă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax