Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

GUVERN: Noul prefect de Alba este Cornel Murg. Fostul subprefect îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Feneșer

Publicat

cornel murg Guvernul l-a numit oficial, joi, pe Cornel Murg în funcţia de prefect al judeţului Alba, în locul lui Gheorghe Feneșer. Astfel, Murg urcă din postul de subprefect, în primul eşalon de conducere al reprezentanţei Executivului în judeţ.

Deciziile de joi au privit eliberarea din funcţie a nouă prefecţi în total, printre care şi cel din Alba şi au fost „bazate pe rezultatele analizei privind activitatea reprezentanților Executivului în teritoriu”, potrivit Guvernului.

Guvernul Cioloş a decis, în şedinţa de joi, să schimbe mai mulţi prefecţi, lucru care s-a întâmplat și la Alba. În locul lui Gheorghe Feneşer a fost numit în funcţie Cornel Murg (64 de ani), până acum subprefect.

Guvernul a confirmat oficial decizia într-un comunicat de presă:

“Guvernul a luat astăzi măsuri pentru înlocuirea unor prefecți și subprefecți, decizii bazate pe rezultatele analizei privind activitatea reprezentanților Executivului în teritoriu.

Prin Hotărâri adoptate în ședința de astăzi (n.r. – joi), Guvernul a decis eliberarea din funcție a următorilor prefecți:

1. Feneșer Gheorghe, prefect al județului Alba;

2. Oprescu Mihail Adrian, prefect al județului Argeș;

3. Țintean Ioan, prefect al județului Bistrița-Năsăud;

4. Macaleți Costică, prefect al județului Botoșani;

5. Olteanu Nicu Lucian, prefect al județului Brăila;

6. Marinescu Ioan, prefect al județului Dâmbovița;

7. Văcaru Alin Vasile, prefect al județului Gorj;

8. Avram Eugeniu, prefect al județului Satu-Mare;

9. Puică Andrei, prefect al județului Vaslui.

Totodată, pe funcțiile de prefect rămase libere, au fost făcute următoarele numiri:

1. Murg Cornel, prefect al județului Alba (până astăzi a ocupat funcția de subprefect)

2. Soare Cristian, prefect al județului Argeș;

3. Frenț Ovidiu-Victor, prefect al județului Bistrița-Năsăud; (până astăzi a ocupat funcția de subprefect)

4. Nechifor Dan, prefect al județului Botoșani;

5. Cochino Mădălina, prefect al județului Brăila;

6. Jîjîie Antonel, prefect al județului Dâmbovița;

7. Paraschivu Gheorghe, prefect al județului Gorj;

8. Bud Radu, prefect al județului Satu-Mare;

9. Olteanu Daniel, prefect al județului Vaslui.

În județul Iași, a fost numit în funcția de prefect Grigoraș Marian, postul fiind vacant din data de 4 ianuarie a.c.”

„Aceste schimbări de prefecți sunt doar o primă etapă, va mai urma o etapă, probabil săptămâna viitoare. Suntem în proces de evaluare a candidaților pentru postul de prefect, pe baza CV-urilor și a competențelor pe care persoanele îndreptățite le pot avea. Guvernul evaluează performanțele acestora, dar ține cont și de faptul dacă au calificarea necesară, au condus unități administrative sau au acest grad de inspector guvernamental”, declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la sfârşitul şedinţei de joi a Executivului. De asemenea, a precizat că evaluarea prefecților și subprefecților s-a încheiat în urmă cu aproximativ o săptămână.

Cornel Murg este subprefect de Alba din 2012 (pe vremea când prefect era actualul deputat PNL Dan Simedru). Anterior, a fost preşedinte PSD Cugir, consilier judeţean şi a mai prins un alt mandat de subprefect, în 2009.

Din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba rezultă că prefectul Cornel Murg este un foarte bun vorbitor de limba rusă, atât la „înţelegere”, cât şi la „vorbire” şi „scriere”. Acesta susţine şi faptul că se descurcă „satisfăcător” în limba engleză.

Murg este licenţiat în inginerie managerială şi tehnologică, din anul 2000, al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. Tot la această instituţie de învăţământ superior a finalizat studiile de masterat privind tehnologiile moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice şi compozite.

Are 2 brevete de invenţie, a fost angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la SOCOM Cugir şi viceprimar al oraşului Cugir (2000-2004). A fost coordonator a 4 proiecte cu finanţare nerambusabilă Phare. În perioada 1994-2000, a fost consilier local în cadrul CL Cugir, din 2004 devenind membru al Comisiei de Urbanism al acestui for.

Cornel Murg are, împreună cu familia, aproape 9 hectare de teren agricol, 1.391 de metri pătraţi de teren intravilan în Cugir având ca titular una dintre cele două firme la care este asociat soţia acestuia (Popa Corina) – Euro Computer SRL, 5.000 metri pătraţi de teren intravilan în satul Peţelca şi 4.000 de metri pătraţi din ”alte catorii de terenuri” în acelaşi sat. Majoritatea terenurilor sunt moşteniri ale soţiei. Prefectul de Alba mai este proprietarului unui apartament în Cugir, în timp ce cinci spaţii comerciale trecute în declaraţia de avere au ca titulari firmele Sano Pharm SRL şi Euro Computer SRL. În declaraţia de avere mai apar 2 maşini (marca VW și Opel), precum şi aproape 200.000 de lei deţinuţi în conturi.

Cornel Murg a avut venituri de 71.801 lei la Prefectură şi aproape 6.000 de lei de la Consiliul Judeţean (ATOP şi comisia de denumiri). Potrivit declaraţiei de interese, Cornel Murg este acţionar la Cooperativa Meşteşugărescă Şurianu şi mai deţine pachete mici de acţiuni la societăţi de investiţii financiare

Potrivit unor surse, funcţia de subprefect ar putea să-i revină lui Dan Aurel Pricăjan (50 de ani), fost prefect de Hunedoara şi patron al reprezentanţei de automobile Dacia din Alba.

Vezi şi Schimbări la conducerea Prefecturii Alba. Cine l-ar putea înlocui în funcţie pe prefectul Gheorghe Feneşer

Secretarul general adjunct PNL, Florin Roman: “Sunt schimbaţi practic pesediştii lui Ponta cu cei ai lui Dragnea”

După decizia oficială de schimbare a conducerii Prefecturii Alba, dar şi a altor prefecţi din ţară, secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman, care este şi vicepreşedintele CJ Alba, a oferit şi primele conotaţii politice ale noului context.

“Atacul PSD la adresa schimbării unor prefecți nu este decât praf aruncat în ochii opiniei publice. Sunt schimbați practic pesediştii lui Ponta cu cei ai lui Dragnea, așa cum se întâmpla si la nivel central.

Această schimbare este o răfuială de conturi în interiorul PSD.

Cel mai bun exemplu în acest sens este la Alba, unde a fost promovat din subprefect în prefect, care era ALDE (n.r. Gheorghe Feneşer), dl. Murg, șeful pesedistilor din Cugir!

„Apoliticul” Murg este exponentul aripii dure a PSD, omul care trage sforile şi pune presiune politică pe tot ce înseamnă angajări la fabrica din Cugir şi nu numai.

Deși este înalt funcționar public, dl Murg este prezent la multe din reuniunile de partid ale PSD şi omul care face presiuni asupra primarilor din alte partide. Restul e cancan!”, susţine Florin Roman, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax