Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat finanţare pentru mai multe şcoli din Alba. Profesorii din judeţ cu salarii restante îşi vor primi banii

Publicat

elevi

Unităţile de învăţământ preuniversitare din judeţul Alba vor primi finanţare din partea Guvernului. Decizia vine în urma demersurilor făcute de Consiliul Judeţean Alba către Ministerul Educaţiei, care a semnalat problemele şcolilor din mai multe comune din judeţ, dar şi faptul că profesorii nu şi-au mai primit drepturile salariale.

Ca urmare a solicitării a CJ Alba, Guvernul României a adoptat Hotărârea nr. 344/04.06.2013, publicată în Monitorul Oficial din 13 iunie, prin care se dă posibilitatea redistribuirii sumelor repartizate pe comune, orașe și municipii, pentru asigurarea inclusiv a plății drepturilor salariale la unitățile de învățământ cu personalitate juridică. Luna trecută, Sorin Bumb, county -managerul judeţului Alba, declara că mai mulţi profesori din Ocoliş, Rîmeţ, Poşaga şi Mogoş nu şi-au mai primit drepturile salariale  de luni de zile.

„După cum am semnalat de mai multe ori, în județul Alba erau probleme în școlile din mai multe comune, unde nu erau bani și profesorii nu își puteau primi salariile. Iată că demersurile Consiliului Județean au fost ascultate și acum se dă posibilitatea de a se rezolva aceste situații”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Plata salariilor restante se va face integral, în cazul profesorilor care nu au fost plătiţi la timp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax