Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat norma de hrană pentru tot personalul Poliției locale. Angajaţii din Alba Iulia vor primi spor de 720 lei pe lună

Publicat

politia locala alba iuliaGuvernul a aprobat miercuri, printr-o ordonanță de urgență, acordarea  dreptului la norma de hrană de către autorităţile locale pentru toţi angajaţii poliţiei locale care au statut de funcţionar public sau de personal contractual. Aceşti bani vor fi alocaţi în limita bugetului.

Reamintim că proiectul privind acordarea normei de hrană polițiștilor locali din cadrul Serviciului Poliția Locală a municipiului Alba Iulia (720 lei/persoană/lună) a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din ianuarie, în aşteptarea hotărârii de guvern.

Hotărârea ar urma să fie aplicată din 1 aprilie. Poliţia locală Alba Iulia are 153 de angajaţi, din care 81 funcţionari publici şi 72 personal auxiliar.

Prin actul normativ, termenul de efectuare a cursurilor de către politistii locali de la ordine publică și rutier, la unitățile de învățământ ale MAI, se majorează la 6 ani.

Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată în Monitorul Oficial nr. 339 din 8 mai 2014, cu modificările şi completările ulterioare, a fost modificată, având următorul cuprins:

”1. Art. 18 alin. (1) va avea următorul cuprins:

(1) După numirea în funcţie, poliţiştii locali care au atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi cei cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere, proveniţi din structurile poliţiei comunitare, sunt obligaţi ca, în termen de 6 ani, să urmeze un program de formare iniţială organizat într-o instituţie de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

2. Art. 351 alin. (1) va avea următorul cuprins:

(1) Începând cu 1 ianuarie 2015, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”

În acest an, poliţiştii locali vor primi norma de hrană în natură, prin unităţi proprii sau servicii externalizate, sau în bani, printr-o alocaţie valorică zilnică, modul de acordare fiind hotărât de către consiliului local.

De asemenea, de norma de hrană va beneficia și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax