Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul a aprobat studiul de fezabilitate pentru drumul expres Sebeș-Turda. Valoarea investiției, estimată la 920 milioane euro

Publicat

Drumul expres Sebeș-Turda se transformă încet, dintr-un vis frumos, într-un proiect din ce în ce mai palpabil. Potrivit anunțului făcut luni de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, studiul de fezabilitate a fost deja aprobat de Guvern, iar valoarea investiției este estimată la 920 de milioane de euro. Până în prezent, cea mai viabilă soluție de finanțare este parteneriatul public-privat.

„Drumul expres Sebeș – Turda are studiul de fezabilitate aprobat prin Hotărâre de guvern. Potrivit acestuia, lungimea drumului va fi de 74,10 km, iar valoarea estimată a lucrărilor este de circa 920 de milioane de euro. Drumul va face legătura între Culoarul IV Paneuropean Arad – Sibiu și Autostrada Transilvania. Practic drumul expres va prelua traficul pe DN 1 de la Sebeș și până la Turda. Având în vedere costurile, se pare că soluţia finanțării este cea a parteneriatului public-privat, dar nu după actuala lege sau fondurile europene”, este anunțul făcut de Florin Roman.

Necesitatea tot mai stringentă a amenajării acestui drum expres a fost adusă în discuție, pentru prima dată în anul acesta, la sfârșitul lunii ianuarie, când conducerea CJ Alba s-a întâlnit la discuții cu directorul Companiei Naționale de Drumuri Naționale și Autostrăzi. În cadrul întâlnirii s-a stabilit că lucrările la respectivul obiectiv de investiție vor demara în 2015.

Reprezentantul CNADNR a confirmat că studiile tehnice pentru drumul expres Sebeş – Turda vor fi elaborate în cursul anului viitor, iar lucrările propriu-zise demarează  în 2015.

„La sfârşitul acestui an vom stabili la nivelul CNADR dacă vorbim de drum expres sau de autostradă. Eu spun mai degrabă că între Sebeş şi Turda vom avea autostradă. Trebuie însă ca în acest an să finalizăm lucrările la autostradă, între Arad şi Sibiu. Vă garantez că la sfârşitul anului veţi circula pe autostradă în Alba”, a declarat Mircea Pop.

Reamintim că problema amenajării drumului expres Sebeş – Turda a fost pusă în discuţie în această perioadă de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, care a subliniat importanţa acestuia în contextul dezvoltării economice a judeţului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax