Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a decis să scadă numărul angajaţilor din industria de apărare. Cei mai afectată este compania din care face parte U.M.Cugir

Publicat

Numărul angajaţilor din şapte companii din industria de apărare va fi în acest an de 1.455 de persoane, cu 48 mai puţine faţă de anul trecut, iar pentru plata salariilor vor fi necesare fonduri de la bugetul de stat în valoare de 38,5 milioane de lei (8,5 milioane de euro). Printre acestea se află și Compania ROMARM unde numărul salariaților va ajunge la 1150, de la 1.180 angajați cat a avut prevăzut în 2013. Din Romarm fac parte Fabrica de Arme și U.M. Cugir.

Hotărârea prin care numărul mediu maxim de personal pe acest an pentru operatorii economici din industria de apărare, care desfăşoară activităţi de întreţinere, este fixat la 1.455 salariaţi a fost aprobată, miercuri, de Guvern.

Conform proiectului, compania Romarm Bucureşti va avea 1.150 de salariaţi, Romaero Bucureşti – 134, Avioane Craiova – 125, IOR Bucureşti – 20, Construcţii Aeronautice Braşov – 10, iar Şantierul Naval Mangalia şi Uzina Mecanică Orăştie vor avea fiecare câte 8 salariaţi.

Suma de 38,5 milioane de lei va fi folosită pentru plata drepturilor salariale, precum şi pentru achitarea contribuţiilor sociale datorate de angajatori la bugetele asigurărilor sociale de stat, asigurărilor pentru şomaj şi la fondul asigurărilor sociale de sănătate.

În nota de fundamentare a documentului se arată că, la stabilirea numărului mediu maxim de personal de 1.455 salariaţi, s-a avut în vedere strictul necesar pentru desfăşurarea activităţilor de întreţinere, revizii mijloace fixe, reparaţii, conservare, securizare şi administrare a capacităţilor de producţie pentru apărare, indisolubil legate de producţia ori comerţul cu armament, muniţie şi material de război.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. coleg

    joi, 27.03.2014 at 08:37

    Bravo!!!!!!!!!! Uite cum fac guvernantii locuri de munca in tara!!!!!!!!!!!! Astept sa fim o tara de bugetari si asistati. Asa vom trai bine!

  2. ghita

    joi, 27.03.2014 at 19:36

    Guvern ipotent si prost. ORICE TARA CARE XE RESPECTA BUGETUL PENTRU APARARE DEPASESTE 10% DIN PIB.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax