Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a stabilit plafoanele pentru creditele bancare contractate de către autoritățile administrației publice locale, în perioada 2017-2019

Publicat

investitiiLimita anuală privind finanțările rambursabile care pot fi contractate de unitățile, respectiv subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentând datorie publică locală, va fi de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2017, 2018 și 2019, a stabilit Guvernul, marţi, printr-o hotărâre.

Finanţări rambursabile pot fi împrumuturi de la bănci comerciale sau alte instituții de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar.

Aceeaşi limită anuală de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2017, 2018 și 2019 a fost stabilită pentru tragerile din finanțările rambursabile contractate sau care urmează să fie contractate de unitățile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Aceste limite anuale pentru contractarea finanțărilor rambursabile și efectuarea tragerilor din finanțările rambursabile au fost stabilite pentru încadrarea în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat. Aceste plafoane nu cuprind finanțările rambursabile destinate refinanțării datoriei publice locale și nici pe cele alocate proiectelor care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, inclusiv cele cuprinse în Planul Elen de Reconstrucție și Dezvoltare a Balcanilor.

Unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot contracta sau garanta finanțări rambursabile interne sau externe, pe termen scurt, mediu și lung, pentru realizarea de investiții publice de interes local, precum și pentru refinanțarea datoriei publice locale (conform Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare). Comisia de autorizare a împrumuturilor locale autorizează finanțările rambursabile care urmează să fie contractate de unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, precum și tragerile ce se pot efectua din finanțările rambursabile, cu încadrarea în limitele anuale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax