Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul ar putea declara ZI LIBERĂ în 2 MAI. Ponta: „În urma presiunilor cred că o să cedez”

Publicat

Încă o zi liberă pentru români din partea Guvernului. Data de 2 mai ar putea fi declarată drept zi nelucrătoare pentru a lega 1 Mai de zilele de sâmbătă şi duminică. Premierul Victor Ponta a declarat că probabil ziua de 2 mai, care pică vineri, va fi liberă pentru angajaţi, urmând să fie recuperată la o altă dată.

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai zi naţională liberă. Ideea vine în sprijinirea turismului, pentru a putea fi asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai. „În urma presiunilor la care am fost supus, cred că o să cedez”, a declarat premierul Victor Ponta.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii 1 mai zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi. Cele două organizaţii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi naţională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

În 1 mai se va lansa oficial sezonul estival pentru anul în curs, fiind pregătite atât pachete de cazare speciale, cât şi multe evenimente dedicate tinerilor care vor veni pe litoral.

“Şi în acest an am solicitat Guvernului României acordarea zilei de 2 mai liberă la nivel naţional în vederea impulsionării turismului românesc şi a creşterii circulaţiei turistice în toate staţiunile turistice din România şi sunt convinsă că şi în acest an vom fi sprijiniţi în acest sens. Pachetele turistice speciale de 1 Mai au fost lansate deja de colegii din toată ţara la Târgul de Turism al României, fiecare destinaţie în parte fiind pregatită să-şi primească turiştii cu această ocazie”, a declarat preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistice din România, Corina Martin.

Citeşte şi ZILE LIBERE 2014: Angajații mai au doar 7 zile nelucrătoare în timpul săptămânii, până la sfârşitul anului. Calendarul vacanțelor la elevi

sursa: gandul.info, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax