Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul Grindeanu a primit votul de încredere al Parlamentului. 295 de voturi „pentru”, 133 „împotrivă”

Publicat

palatul victoria guvern Guvernul Grindeanu a primit miercuri votul de încredere al Parlamentului pentru lista miniştrilor şi programul de guvernare. Toți cei 26 de miniștrii au primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare. Pentru învestire era necesar votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Guvernul a fost învestit de Parlament. Au fost 295 de voturi „pentru” şi 133 „împotrivă”. Jurământul va fi depus la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

„Votul românilor din 11 decembrie înseamnă responsabilitate pe umerii Guvernului. Odată cu acest vot, a devenit Guvernul întregii țări. Am mai îndemnat colegii mei la modestie. Ceea ce promitem trebui să realizăm, să respectăm. Responsabiliate și respect”, a declarat Sorin Grindeanu după vot.

Înainte de vot, președintele PSD Liviu Dragnea a ţinut un scurt discurs în plenul Parlamentului în care a anunţat că dacă programul de guvernare nu va fi respectat, PSD va fi primul partid care „va interveni”.

Grindeanu a declarat că își dorește o relație normală atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu partidele aflate în opoziție.

„Am parcurs doar câteva din măsurile importante prezentate în programul de guvernare. Prin această prezentare am dorit să vă conving că acest program nu țintește la ceva ce nu poate fi atins, nu e nicio gogoașă electoarlă, nu e nicio exagerare. Tot ceea ce vă propune prin acest program este să facem România o țară normală. E de datoria noastră, a oamenilor politici, să puem ordine și rânduială în această țară în toate domeniile de activitate. Iar primul semn de normalitate trebuie să înceapă chiar de aici, din Parlament. Pentu să într-o țară normală, politicienii muncesc pentru cei care i-au ales. De aceea, mesajul meu pentru întreaga clasă politică este unul de deshidere și dialog. Timp de un deceniu, politica în România a fost dominată de vrajbă, de nenumărate conflicte între diverse tabere politice. Vă propun, așadar, ca începând chiar de astăzi să ieșim din această logică a conflictului și să cultivăm dialogul între putere și opoziție, stânga și dreapta. Îmi doresc să am o relație normală și civilizată cu președintele României, dar și cu partidele din opoziție. Așadar, stimați colegi din PNL, PMP și USR, sunt deschis dialogului. Acest guvern nu va fi guvernul meu, nici guvernul PSD, nici ALDE, nici al alctuiva. Va fi guvernul românilor, iar dumneavoastră, cei din opoziție, veți avea mereu un loc rezervat la masa discuției și colaborării cu aceast guvern. Iar primul proiect la vare vă invit să colaborăm este România normală”, a conchis Sorin Grindeanu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax