Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul înfiinţează o direcţie de soluţionare a litigiilor, în cadrul ANPC. Se deschide şi Centrul European al Consumatorilor România

Publicat

cjpc alba comisariat judetean protectia consumatorului 1 Guvernul a stabilit atribuţiile pentru Direcția de soluționare alternativă a litigiilor ce va funcţiona în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), independent de activitățile de supraveghere și control piață. Va avea 25 de posturi. Tot în cadrul ANPC, își va desfășura activitatea, începând cu 1 ianuarie 2018, și Centrul European al Consumatorilor România.

Măsurile au fost luate de Executiv în baza Ordonanței 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, potrivit căruia reclamațiile împotriva comercianților pot fi prezentate voluntar de către consumatori entităților care aplică proceduri de soluționare alternativă a litigiilor într-un mod independent, imparțial, transparent, eficace, rapid și echitabil, în scopul asigurării unui nivel înalt de protecție a consumatorilor și a bunei funcționări a pieței, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă.

Direcția de soluționare alternativă a litigiilor are competența să soluționeze alternativ litigii naționale și transfrontaliere izvorâte din contractele de vânzări sau din contractele de prestări servicii în sectoarele de activitate în care ANPC este competentă.

De asemenea, în cadrul ANPC își va desfășura activitatea, începând cu 1 ianuarie 2018, și Centrul European al Consumatorilor România, care funcționează acum prin intermediul unui ONG. Includerea activității Centrului în cadrul ANPC are în vedere o mai bună diseminare a programului de sprijin pentru consumatori, în condițiile în care una dintre activitățile constante o reprezintă informarea și consilierea permanentă a consumatorilor. Trecerea Centrului European al Consumatorilor România în cadrul ANPC implică suplimentarea cu șase posturi a aparatului central al Autorității.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax