Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul inventează o taxă care ”nu e taxă”, dedicată posesorilor de mașini Euro 2, 3 și 4

Publicat

Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 vor fi taxate în funcție de emisii, a declarat, marți, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Totuși, taxa nu e taxă… ci este o ”metodă”, ne asigură ministrul, care nu are o altă definiție pentru banii pe care dorește să-i ia de la proprietarii de automobile. 

„Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină”, a declarat Grațiela Gavrilescu.
Motivul invocat este acela că oamenii și-au cumpărat în ultima vreme rable din Occident, cu care poluează România. Peste 390.000 de mașini second-hand au fost înmatriculate în România în primele 9 luni. Importul a fost permis, doar pentru ca apoi mașinile să fie taxate.

De remarcat ar mai fi că fiecare încercare de taxare a înmatriculării de automobile second-hand a fost declarată ilegală și statul a trebuit să returneze banii. Din acest punct de vedere, Ministerul de finanțe este restanțier de ani buni cu plata acestor datorii către cetățeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    miercuri, 25.10.2017 at 18:55

    Dupa gandirea voastra si a multora rabla=second hand,pai atunci acele cateva avioane F16 second hand,luate ca sa speriem ciorile,ce sunt,nu tot rable??!! Vreti bani ratatilor,vi se rupe de ecologie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax