Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul Norvegiei donează peste 1 milion de euro judeţului Alba

Publicat

Proiecte importante pentru judeţul Alba se derulează cu sprijin norvegian. Ambasadorul Norvegiei în România, Oystein Hovdkinn, s-a întâlnit, marţi, cu prefectul Ştefan Bardan. Cei doi au discutat despre oportunităţile economice ale judeţului Alba pentru investitorii norvegieni şi despre sprijinul financiar pe care Guvernul Norvegiei îl acordă municipalităţii Alba Iulia şi Asociaţiei „Albamont”.

Hovdkinn a declarat că a avut o întâlnire foarte interesantă cu prefectul de Alba: „Îi sunt recunoscător pentru că a organizat o vreme norvegiană minunată pe perioada şederii mele în judeţul Alba, ocazie cu care am purtat discuţii despre economia judeţului Alba. Un alt scop al vizitei este întâlnirea cu primarul municipiului Alba Iulia, care va avea loc mâine (n.r. miercuri). Împreună cu primarul, voi vizita proiectul care se derulează la Cetatea Alba Iulia”.

Ambasadorul a precizat că Norvegia a devenit cel mai mare donator bilateral în Romania, iar, pentru perioada viitoare, datorită faptului că finanţarea va fi extinsă, autorităţile norvegiene speră că vor putea identifica şi alte oportunităţi de colaborare în privinţa asistenţei comunitare.

“În perioada actuală, adică 2009-2011, Norvegia susţine 70 de proiecte cu o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro. Pentru perioada viitoare şi anume 2009-2014, această sumă va fi triplată, vorbim de mai mult de 300 milioane de euro. Vă aduc aminte faptul că Norvegia are doar 5 milioane de locuitori, iar, după standardele noastre, aceste sume sunt considerabile”, a mai spus ambasadorul, arătând totodată că “din păcate, nu există investitori privaţi norvegieni, însă există statul norvegian, care investeşte în judeţul Alba prin proiecte”.

Cele două mari proiecte realizate cu fonduri norvegiene sunt: restaurarea Porţii a V-a a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, fiind alocată suma de 723.408 euro şi proiectul „Albamont privind managementul eficient al zonelor protejate din Munţii Apuseni, pentru care s-au dat 420.103 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax