Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul pregăteşte măsuri pentru limitarea defrişărilor ilegale. Control mai strict al tăierilor din păduri

Publicat

padure

padure Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri care să limiteze defrişările ilegale şi care să permită statului să aibă un control mai strict al tăierilor de copaci.

”Pregătim un pachet de măsuri care să limiteze defrişările ilegale şi care să permită statului un control mai strict al tărierilor în general. Un pachet care va include şi măsuri legislative, dintre care pe unele le-aţi văzut. Astăzi (n.r. – miercuri) am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care am crescut nivelul sancţiunilor pentru cei care nu-şi fac treaba în a menţine în condiţii legale pădurile, în a păzi pădurile, în a le exploata ilegal. (…) Am venit cu o măsură de sprijin financiar pentru acea parte din pădurile private are sunt în afara oricărui control şi oricărui supraveghere”, a spus Cioloş la TVR.

Premierul a mai spus că mai sunt şi alte tipuri de sancţiuni pentru amenajamentele silvice şi a avut discuţii, în acest sens, cu Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii şi Ministerul de Justiţie.

”Mai sunt şi alte tipuri de măsuri legate de aşa-numitele amenajamente silvice. Asta înseamnă un plan de întreţinere a parcelelor de păduri pe mai mulţi ani pe baza cărora se pot face tăieri. Acolo sunt o serie de neclarităţi, chiar de ilegalităţi în modul de elaborare a acestor planuri şi aici pregătim o serie de măsuri”, a mai spus premierul.

El a precizat că se va ajunge la o informatizare a sistemului care va urmări tot ceea ce se întâmplă pe o parcelă pe care se exploatează material lemnos.

”Am cerut să avem o legislaţie în aşa fel încât pe fiecare parcelă pe care exploatează material lemnos să avem la capătul parcelei o pancartă pe care să scrie în baza cărei autorizaţii se fac tăieri, ce anume se taie, ce cantitate”, a mai spus Cioloş.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax