Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul pregăteşte programul „Prima maşină”. Din toamnă, tinerii până în 30 de ani vor putea cumpăra, în rate, unele modele de automobile

Publicat

Tinerii cu vârste până la 30 de ani vor putea cumpăra, în rate, anumite modele de automobile, în cadrul unui nou program guvernamental numit “Prima maşină”. Este o propunere a ministrului Economiei, Constantin Niţă, inspirată din succesul înregistrat de programul „Prima casă”. Programul ar putea începe din toamnă.

Potrivit ministrului, statul ar urma să garanteze pentru împrumuturile tinerilor între 18 şi 30 de ani care îşi doresc o maşină. Programul ar putea începe cel mai probabil înaintea alegerilor prezidenţiale.

Măsura de sprijin a fost aplicată şi în cazul programului „Prima casă”, în care s-au înscris zeci de mii de români. Pe de altă parte, de câştigat va avea şi industria auto din România, având în vedere că prin programul guvernamental nu vor putea fi cumpărate orice mărci auto.

Guvernanţii vor stabili în perioada următoare care este suma maximă pe care un tânăr o poate lua cu împrumut de la bancă, dar e de aşteptat ca aceasta să nu le poată permite decât achiziţionarea unor autoturisme accesibile, cele mai multe dintre ele fiind fabricate în ţară.

„Generic i-am spus Prima maşină, se adresează tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani. Nu există tânăr care să nu-şi dorească să conducă o maşină. Săptămâna viitoare vom avea prima întâlnire cu Fondul de Garantare, contragarantare şi producătorii”, a spus ministrul Niţă.

Paşii pe care doritorii trebuie să-i parcurgă pentru a intra în posesia banilor sunt similari cu cei de achiziţionare a unei locuinţe prin programul “Prima casă”. Beneficiarii merg la bancă, depun un dosar cu toate actele şi primesc oferta de finanţare. Cu actele de la bancă vor merge la un dealer auto pentru a alege autoturismele. Dosarul de la bancă şi confirmarea dealerului auto vor merge la Fondul de Garantare, iar, după ce creditul va fi garantat, maşinile vor intra în posesia solicitanţilor.

surse: ampress.ro, realitatea.net

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. xulescu

    duminică, 27.07.2014 at 04:46

    Asigurările RCA, de patru ori mai scumpe în special pentru şoferii cu vârste sub 30 de ani

  2. Gabriel

    duminică, 27.07.2014 at 21:47

    Un program, care ca si Prima Casa, se doreste sa dea impuls industriei de profil. Dar impozitele, se maresc, asigurarile la fel, carburantul e scump. Parerea mea, este ca e multa propaganda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax