Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul va apela la preoți pentru a-i aduce pe țărani în asociații agricole. Ministerul Agriculturii va semna protocol de colaborare cu Biserica Ortodoxă Română

Publicat

manastirea afteia comuna salistea Pentru a-i convinge pe țărani să intre în asociații de producători și cooperative, Guvernul va apela la preoți. Pentru această operațiune a fost deja pregătit un buget. Datele Executivului indică un număr incredibil de mic de fermieri care au intrat în asociații agricole.

Statistica guvernamentală relevă reticența fermierilor români de a intra în structuri asociative cu scop lucrativ: 1% din total. Un nivel extrem de redus care, în opinia autorităților, îngreunează investițiile în infrastructura agricolă, informează Profit.ro.

Guvernul vrea să ridice ponderea fermierilor mici și mijlocii incluși în structuri asociative cu scop lucrativ la 20% până în 2020. Pentru acest an, plafonul mizat este de 3%. Pentru acest obiectiv, guvernanții vor apela la preoți, care în mediul rural au o rată de încredere de peste 80% și care urmează să le explice țăranilor avantajele asocierilor agricole. Pentru a-și asigura implicarea Bisericii, va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Agriculturii și Biserica Ortodoxă Română.

Bugetul pregătit în acest sens, inclusiv pentru campanie de informare organizate în colaborare cu camerele agricole județene și postul public de televiziune, este de 10 milioane de lei, pentru 5 ani.

Ministerul Agriculturii are deja experiență în a colabora cu Biserica. În urmă cu 3 ani, a încheiat un protocol cu o durată de 1 an cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în baza căruia preoții au încercat să îi convingă pe țărani să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii.

sursa: digi24.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax