Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HARTA CALITĂȚII DRUMURILOR din județul Alba. Vezi care sunt zonele în care nu este recomandat să te aventurezi cu mașina

Publicat

Șoferii care vor să circule pe drumurile din județul Alba pot afla care este calitatea drumurilor, atât naționale, cât și județene. Forumul de infrastructură construim-romania.ro a publicat o hartă din care reiese calitatea drumurilor din România. Datele au fost actualizate în 10 februarie 2015.

Harta ia în calcul autostrăzile, drumurile europene, drumurile naționale și câteva dintre cele județene, considerate mai relevante și a fost realizată pe baza informaților primite de la utilizatori. În județul Alba, satele limitrofe marilor orașe suferă la capitolul infrastructură.

 

Cei care doresc să facă o călătorie prin județul Alba pot afla, înainte să pornească la drum, pe unde pot circula fără griji sau tronsoanele de carosabil „cu probleme”. Însă harta a fost actualizată pe baza informaţiilor primite de la utilizatorii forumului amintit, iar aprecierile sunt subiective, astfel că poate fi considerată drept o sursă orientativă.

Pe hartă drumurile sunt „marcate” cu albastru pentru stare „excelentă”, verde pentru „bun”, galben pentru „acceptabil” şi roşu pentru „drum rău, cu multe gropi sau neasfaltat”. Mai sunt trecute drumuri în lucru sau autostrăzile şi ieşirile de pe acestea.

AICI, harta actualizată.

 

În ceea ce priveşte drumurile din Munţii Apuseni, în judeţul Alba, DN74 de la Alba Iulia și până la Zlatna este considerat „acceptabil”, dar pe Dealul Mare spre Abrud şoseaua începe să pună probleme. Mai departe, pe DN74, de la Abrud și până la Câmpeni drumul este acceptabil. Daţi din nou de gropi şi denivelări până la Albac, însă mai sus, până la Scărișoara şi Arieşeni, drumul este acceptabil.

Dacă nu mai doriți să vă întoarceți pe la Abrud, veți putea să ocoliți puțin pe DN75, spre Baia de Arieș. Pe acest segment, drumul până la Turda este acceptabil. Veți avea și posibilitatea să scurtați din traseu în cazul în care vreți ca din localitatea Buru să faceți dreapta spre Aiud, pe DJ107M și este un drum bun, asfaltat de curând.

DN1, de la intrarea în judeţul Alba dinspre Cluj până la Alba Iulia şi Sebeş este trecut la categoria „excelent”, chiar dacă şoferii care „fac naveta” aproape zilnic pe acest segment ar mai avea ce obiecta.

DJ107F care duce spre Luduș de la Ocna Mureș este unul bun, însă şoferii trebuie să circule cu prudenţă, mai ales pe parcursul localităţilor.

De asemenea, DJ107B care duce spre Blaj din Teiuș este bun, deci cei care vor să ajungă repede la Blaj sau într-o comună din apropiere pot folosi liniștiți acel traseu.

Cei care sunt din Șard și doresc să ajungă pe DN1, la Oiejdea pot să scurteze drumul și să meargă pe DJ107H care duce la Galda de Jos și drumul este excelent, fără gropi. Vor întâmpina probleme de la Galda de Jos spre Oiejdea, unde drumul este rău.

Autostrada A1 Sebeș-Deva are ieșiri la Cunța, Lancrăm, Sebeș, Orăștie și Șoimuș. DN7, care „însoţeşte” o parte din traseul noii autostrăzi este trecut la categoria „bun”.

În foto ataşat, puteţi vedea şi starea drumului în zona Transalpina.

Citeşte şi ŞTIREA TA pe ALBA24: “Cratere” pe DJ 107K, după Poiana Galdei. Şoferii se plâng că-şi “rup” maşinile pe drum

Citeşte şi ŞTIREA TA pe ALBA24: DRUMUL Zlatna – Almaşu Mare (DJ 705) FĂCUT PRAF de camioanele de mare tonaj care transportă piatră din cariere

Lungimea rețelei de drumuri din România este de 198.589 km, din care CNADNR SA are în administrare 262,9 km de autostradă şi 15.934 km de drumuri naționale.

În ciuda aparenței, în Ardeal se construiesc cele mai numeroase autostrăzi din România, însă chiar și așa satele limitrofe marilor orașe suferă la capitolul infrastructură.

Că invităm să vă exprimaţi opiniile referitor la sectoarele de drum cu probleme din judeţul Alba, precizând zonele. Informațiile respective le puteți adăuga prin comentarii la acest articol. Un reporter Alba24.ro va verifica informația și o va adăuga în text.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionescu george

    miercuri, 03.09.2014 at 13:51

    Dj 107K din DN1 Galda de Jos pana la Poiana Galdei bun.De la Poiana Galdei -Intregalde-Mogos si spre Abrud pana in DN 74 foarte prost (dezastuos chiar) pentru masini !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax