Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hidroelectrica Sebeș nu a fost afectată de restructurări: Șase alte sucursale din țară au fost transformate în uzine

Publicat

Hidroelectrica Sebeș a „supraviețuit” restructurării, care amenința de o vreme compania. Aceasta își va păstra statutul de sucursală, în timp ce alte 6 sucursale din țară au fost transformate în uzine, integrate în componența sucursalelor existente. Potrivit ministrului Constantin Niță, acest lucru înseamnă că sute de locuri de muncă vor fi salvate.

După ce în ultima perioadă s-a vehiculat zvonul unor eventuale disponibilizări din cadrul companiei de stat Hidroelectrica, în 21 mai a venit primul val de concedieri. Peste 300 de angajați din țară au primit înștiințările de disponibilizare, iar dintre aceștia, 11 sunt angajați – personal TESA – ai Hidroelectrica Sebeș. Hidroelectrica Sebeș are un număr total de aproximativ 250 de angajați.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare din 29 mai 2013, Acționarii Hidroelectrica au aprobat strategia de restructurare administrativ teritorială a Hidroelectrica propusă de administratorul judiciar EuroInsol. Astfel, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Tg. Jiu, Buzău, Caransebeș au fost transformate în uzine și integrate în sucursalele Cluj, Sebeș, Rm. Vâlcea, Porțile de Fier, Curtea de Argeș și Hațeg. A șaptea sucursală este Bistrița, care a preluat de la SH Buzău centralele Călimănești și Movileni, precizeaza Hidroelectrica într-un comunicat de presă.

Comasarea sucursalelor va duce la reducerea costurilor de exploatare și la creșterea profitului în contextul reducerii prețului megawatt-ului în piața pe fondul creșterii producției de energie electrice în România și a scăderii consumului.

Numărul de unități teritoriale din subordinea producătorului de energie hidro a fost în continuă creștere, ajungând de la un număr de 9 intreprinderi Electrocentrale în anul 1989 când erau puse în funcțiune amenajări cu o putere instalată de peste 90% din cea actuală, la un număr de 13 sucursale cât a avut Hidroelecrica începând din anul 2010. Creșterea numărului sucursalelor în acest interval de timp nu a avut la baza rațiuni tehnice sau economice, ci exclusiv politice, mai precizează Hidroelectrica.

Numărul de personal va scădea de la 4.556 de angajați la 4.406 de salariați dupa procesul de comasare.

Sursa: Hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Antoniu Poienaru

    miercuri, 05.06.2013 at 20:14

    Bravo Borza! antoniupoienaru.finantare.ro/2013/06/05/hidroelectrica-a-fost-restructurata/

  2. Borzesteanu

    miercuri, 05.06.2013 at 20:45

    La fel de politica e si prezenta fascistului adus gratie incredintarii directe de pretinul Plagiator Sef de guvern pe urmatosarele onorarii colosale: 50.000 euro lunar+3.000.000 euro la data iesirii din insolventa declarata tot ei(Plagiator&co)+comisioane din toate vanzarile de active(MHC+spatii de birouri etc)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax