Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Holzindustrie, Kronospan şi Pehart Tec, pe LISTA NEAGRĂ a companiilor cu DATORII MARI la bugetul de stat, publicată de ANAF

Publicat

anaf Primele liste cu 2.672 contribuabili mari și mijlocii care au restanțe fiscale pot fi accesate și descărcate, a anunțat marți Agentia Națională de Administrare Fiscală. 186 de mari contribuabili, cu restanțe mai mari de 100.000 lei, înregistrează obligații fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii.

Pe liste apar şi exemple de firme cu activitate în judeţul Alba, cum ar fi Holzindustrie Schweighofer SRL (Sebeş),  Kronospan Romania SRL (Braşov), Pehart Tec SA (Sebeş-Petreşti), la categoria contribuabili mari.

Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.

Potrivit ANAF, „în săptămâna 25-29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală și, pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituții publice, persoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei”.

Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată și cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

Lista este publicată pe date.gov.ro în format accesibil, reutilizabil și redistribuibil, fără restricții de tipul drepturi de autor (copyright), patente sau alte mecanisme de control (open data).

ANAF precizează că listele sunt cu contribuabili care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 31.03.2016. Obligaţiile fiscale restante sunt cele existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării listei. Prin obligaţii fiscale restante se intelege: obligaţii fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată; diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacã pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Exemple de companii contribuabili mari cu activitate în judeţul Alba şi restanţe la bugetul de stat, de pe listele publicate de Guvern:

Locul 17: Holzindustrie Schweighofer SRL: 7.715.313 lei obligaţii fiscale la buget stat, 12.214.347, lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, 581.862 lei la bugetul de şomaj şi 4.990.048 lei la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Locul 142: Kronospan Romania SRL: 112.600 lei obligaţii fiscale la buget stat, 198.688 lei la buget asigurari sociale de stat, 9.649 lei la buget şomaj, 83.089 lei la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate

Locul 151: Pehart Tec SA: 92.956 lei obligaţii fiscale la buget stat, 167.123 lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, 7.825 lei la bugetul de şomaj şi 67.283 lei la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Situaţia prezentată în liste cuprinde detalii despre obligaţii fiscale principale, cele accesorii, cele contestate şi necontestate.

Vezi integral Datoriile către bugetul de stat – contribuabili mari

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. No comment

    miercuri, 04.05.2016 at 10:05

    In schimb sunt executati, stresati si stransi de gat cei mici care au o nimica toata ca si datorii catre bugetul statului…halal echitate

  2. jiji

    joi, 05.05.2016 at 11:23

    si cand ,ma rog frumos vor fii recuparate aceste datorii,pt ca eu am primit somatie si pt 5 lei…..nenorocitilor si camatari cu acte de la ANAF!sa va fie rusine ca veniti in piete si magazine mici si pe alea mari nu le controleaza nimeni.nu am auzit de o amenda la Kaufland,dar in schimb am auzit de amenda de 27000 de lei la o florarie!!!vi se pare corect?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax